Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kráľovná Alžbeta II. to vzdala! Po 68 rokoch po prvýkrát poruší TÚTO tradíciu!
Zdielať na

Kráľovná Alžbeta II. to vzdala! Po 68 rokoch po prvýkrát poruší TÚTO tradíciu!

Archívna reportáž

Oslavy narodenín kráľovnej Alžbety II. sú vo Veľkej Británii každoročne veľkou udalosťou. Nezáleží pritom na tom, či ide o jubileum, alebo nie. Tento rok oslávi hlava britskej monarchie 94 rokov, no bude sa musieť uspokojiť s rodinným prípitkom.

Kráľovná Alžbeta II. sa narodila 21. apríla 1926 v Londýne. Svojím národom milovaná panovníčka sa každý rok teší veľkému záujmu o oslavu jej narodenín a tak ľud vždy poteší ceremóniou, ako aj salvami na jej počesť. Ale pozor, nedeje sa tak v apríli, ale až v júni.

Kráľovná má jednoducho tú výsadu, že si môže každoročne osláviť narodeniny dvakrát. Júnová oslava sa koná vždy v druhú sobotu v mesiaci a je venovaná verejnosti a teší sa veľkej obľube. Nejde o klasickú oslavu, ale o vojenskú prehliadku.

Takto oslavovala Alžbeta II. minulý rok:

​Po prvýkrát počas 68 rokov panovania Alžbety II. sa ale tradičná prehliadka na jej počesť neuskutoční, píše portál Mirror. Dôvodom je, samozrejme, koronavírus. "Jej Veličenstvo sa priklonilo k názoru, aby sa nepripravovali žiadne povolenia pre salvy zo zbraní, nakoľko je presvedčená, že to v súčasnej situácii nie je vhodné," tak znie oficiálne vyjadrenie hovorcu paláca.

Gratulácia Williama a Kate:

Alternatívny termín nevyhlásili, oslava a vojenská prehliadka sa tento rok jednoducho neuskutočnia. Kráľovná chce dať najavo to, že je nutné dodržiavať naďalej odporúčania ohľadom domácej karantény a nestretávania sa. "Vieme, že koronavírus nás neporazí," povedala kráľovná v špeciálnom veľkonočnom príhovore.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie