Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Michal David odmieta ničnerobenie! Počas karantény išiel koncertovať pre seniorov!
Zdielať na

Michal David odmieta ničnerobenie! Počas karantény išiel koncertovať pre seniorov!

Archívna reportáž

Mnohí umelci sa v dnešných dňoch snažia ostať svojim fanúšikom nablízku aj napriek nutným opatreniam. Tie im bránia v koncertovaní či vo vystupovaní. Jedným z najvyužívanejších spôsobov ako ostať v kontakte sú sociálne siete. Avšak sú aj takí umelci, ktorí neváhajú opustiť teplo domova a svojich fanúšikov potešia v priamom kontakte.

Medzi umelcov „výjazdárov“, sa zaradil aj československý "boh" diskoték Michal David (59). So svojimi elektrickými klávesmi sa vybral priamo pod ich okná. Konkrétne vybral tie skupiny ľudí, ktoré potrebujú rozveseliť asi najviac, seniorov a ľudí s podlomeným zdravím.

Podľa portálu Blesk.cz Michal odmieta len tak sedieť doma na gauči a koncertovať ľudom z vlastnej obývačky. Podľa jeho vlastných slov seniori a chorí ľudia častokrát ani nemajú prístup k sociálnym sieťam, a tak zbalil aparatúru a vybral sa im zaspievať pod okná. Konkrétne obyvateľom domovu sociálnej starostlivosti v Skalici u Litoměřic.

Michal David je vždy dobre naladený človek a možno práve preto má aj na Slovensku obrovské množstvo fanúšikov:

„Na veľkonočnú nedeľu som spieval a hral pod oknami a balkónmi pacientov a zamestnancov a bolo to úžasné. Všetci boli nadšení!“ prezradil 59-ročný hitmejker z deväťdesiatych rokov. S logistikou vraj nemal problém, stačilo len sprístupniť elektrické pripojenie. Skúsený koncertový harcovník si už svoje klávesy a mikrofón bez problémov vedel zapojiť sám. Svoj koncert pomenoval výstižne „Do oken“. Keďže akcia musí byť vždy dopredu ohlásená, fanúšikovia majú možnosť sa dôsledne pripraviť.

Michal David informuje o svojich aktivitách svojich fanúšikov aj na Instagrame:

„Vyrábajú transparenty s nápismi, maľujú mi obrázky a dokonca mi teraz v Skalici nafarbili na ceste biele šípky so srdiečkami, aby som vedel ako sa k nim dostať,“ opísal krásne gesto hudobník. Koncerty zaznamenali taký úspech, že mu už písali aj záujemcovia z iných, podobných inštitúcií, aby im prišiel zahrať pod okna. Spevák megahitov ako Discopříběh či Non Stop má ku chorým a inak znevýhodneným deťom a dospelým špeciálny vzťah.

Dôvodom môže byť aj smutný príbeh v rodine Michala. Žiaľ, leukémii podľahla jedna z jeho dcér. Zákerná choroba zobrala život vtedy iba deväťročnému dievčatku. Keďže má v rodine aj seniorov, jeho mamičku (88) a svokra (91), vie, že by si jeho koncert cez sociálnu sieť nevedeli pozrieť.  Táto doba si vyžaduje práve takéto šľachetné činy a Michal nie je jediný umelec, spievajúci pod oknami svojich fanúšikov. S podobným počinom sa pochválil aj Tomáš Klus.

 

 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie