Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Definitívna bodka za odlúčením od kráľovskej rodiny?! Harry sa zbavuje svojho mena!
Zdielať na

Definitívna bodka za odlúčením od kráľovskej rodiny?! Harry sa zbavuje svojho mena!

Archívna reportáž

Zdá sa, že Harry si svoj odchod z kráľovskej rodiny ani náhodou nerozmyslel, dokonca v pálení mostov pritvrdil. So svojou manželkou Meghan opustili Harryho rodnú Britániu a odtrhli sa od jeho rodiny. Definitívnou bodkou za touto transformáciou má byť zmena priezviska.

Svojich nových amerických priateľov a kolegov už Harry údajne požiadal, aby oslovenie „jeho výsosť“, na ktoré už ani nemá nárok, ale ani „princ“ nepoužívali a oslovovali ho iba menom. Málokto však vie, aké priezvisko vlastne Harry za svojím menom nosí.

Harry Mountbatten-Windsor je celé meno bývalého vojvodu zo Sussexu. Avšak podľa portálu news.com mal Harry toto vznešené meno zo svojho života tiež vymazať. Má o tom svedčiť fakt, že pri vyplňovaní formuláru k jeho podnikateľským aktivitám toto priezvisko v podpise chýbalo. Na dokumente k jeho ekologickej cestovnej kancelárie Travelyst bolo zadané meno Princ Henry Charles Albert David, Vojvoda zo Sussexu.

Harry sa narodil ako člen kráľovskej rodiny a nie je ľahké sa od nej odpútať:

​​Vo vyrozumení zástupcami kráľovskej rodiny bolo aj Meghan odobrané priezvisko Sussex, no rovnako ako Harry, môže používať Mountbatten-Windsor. Rovnaké priezvisko má aj ich malý syn Archie. Nie je však jasné, prečo sa v dokumente za menom stále nachádzalo oslovenie vojvoda, keďže jeho platnosť vypršala 31. marca 2020. Či sú za nezrovnalosťami v priezviskách emócie alebo len formálne chyby, nevedno. Pár sa momentálne venuje osvete a boju proti pandémii koronavírusu, z ich oficiálnych zdrojov zatiaľ nebolo nič potvrdené.

Súvisiace články

Najčítanejšie