Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Ivana Christová má recept na liek proti koronavírusu! Stačia dve ingrediencie
Zdielať na

Ivana Christová má recept na liek proti koronavírusu! Stačia dve ingrediencie

Archívna reportáž

Je to už 31 rokov, čo vtedy čerstvo plnoletá Ivana Christová z Prešova očarila Československo ako prvá novodobá Miss. Presadila sa ako modelka, neskôr sa chvíľu venovala aj spevu, párkrát sa mihla vo filmoch, no dlhodobo zakotvila až pri dobročinnosti a kozmetike.

Tento rok oslávi Ivana Christová päťdesiatku. Žije spokojným životom ako kozmetická poradkyňa a raduje sa zo svojej krásnej dcéry Daniely, ktorá je ako povestné jablko, ktoré nepadlo ďaleko od stromu. Z nejakého nejasného dôvodu sa ale Ivana rozhodla, že bude veriť aj na prvý pohľad pochybným informáciám.

Ktovie, ako je to so zázračným liekom na COVID-19 na druhý pohľad, no znie až príliš jednoducho, aby to bola pravda. Jeden ale nikdy nevie, a tak Ivana pocítila potrebu podeliť sa. "Zdieľam toto info, pretože mi to dáva zmysel a logiku, snáď nám to pomôže pri ochrane nás a našich blízkych, idem si urobiť nápoj," napísala na úvod zdieľaného textu.

​Ivana Christová sa vo svojej jedinej dcére vidí:

Ivana zverejnila recept na "zaručený" liek proti koronavírusu. "Bola nájdená liečba vírusu COVID19 alebo metóda na jeho odstránenie. Informácie pochádzajú z Izraela, kde vírus nespôsobil smrť," píše sa v zdieľanej informácii. Už tá ale nie je pravdivá, k 6. aprílu, keď Ivana informáciu zdieľala, mali v Izraeli už 57 obetí a odvtedy sa ich počet zdvojnásobil.

Samotný recept je jednoduchý, stačí teplá voda, citrón a sóda bikarbóna. "Miešajte a pite ako horúci čaj každý deň, pôsobenie citróna s horúcou sódou na pečenie zabíja vírus a okamžite ho úplne odstráni z tela. Tieto dve zložky alkalizujú imunitný systém, pretože keď padá noc, systém sa stáva kyslým a úroveň ochrany klesá," vysvetlivky dopĺňa informácia, že nápoj pije v Izraeli každý. O pochybnosti tohto absolútneho tvrdenia netreba asi ani polemizovať.

Recept sa opiera o vedecký článok z Virology Journal z aprílu 1991 od tímu autorov T. M.  Gallaghera, C. Escarmis, a M. J. Buchmeiera. Skutočne pojednáva o tom, že koronavírusy preferujú pH 5,5 až 8,5, rozhodne ale nikde nie je spomínaný podobný nápoj, ako odporúča Ivana. Zvláštne v tomto prípade je aj to, že ide o úplne normálne, až zásaditejšie hodnoty, pokiaľ ide o prostredie ľudského organizmu. Preto je nápoj, ktorý má smerovať z zvýšeniu zásaditosti organizmu na zamyslenie. V každom prípade, citrón s vodou je skutočne výborný a osviežujúci nápoj, preto nie je dôvod si ho nedať. Záleží už len na chuťových preferenciách, či má niekto túžbu primiešať k tomu aj slanú sódu bikarbónu. Snaď Ivane "zázračný" nápoj aspoň chutí.

Súvisiace články

Najčítanejšie