Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Meghan si musí zmeniť priezvisko! TAKTO sa bude podpisovať po novom!
Zdielať na

Meghan si musí zmeniť priezvisko! TAKTO sa bude podpisovať po novom!

Archívna reportáž

Meghan Markle - tak sa narodila a tak poznal Meghan svet filmu predtým, ako sa vydala za princa Harryho. Ešte medzitým bola krátko vydatá za Trevora Engelsona, no jeho priezvisko si nikdy nevzala.

Sobášom s Harrym sa meno Meghan Markle automaticky zmenilo. Oficiálne v podstate prišla o priezvisko a titulovala sa ako Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu.

Od prvého apríla sa však táto fáza jej života končí. Po tom, čo sa s Harrym 31. marca definitívne vzdajú úloh v kráľovskej rodine, prídu aj o šľachtické tituly.

Meghan si tak zrejme do dokladov zapíše nové priezvisko, píše portál Mirror. Mohli by si síce s Harrym ponechať len jednoducho Sussex, no zrejme sa rozhodnú pre meno skutočne honosné, s obdivuhodnou históriou. A tak Meghan, hoci príde o kráľovský titul, jej priezvisko bude s kráľovnou Alžbetou II. spojené. Meghan totiž od svojho manžela získala priezvisko Mountbatten-Windsor.

Presne tak znie oficiálne priezvisko každého potomka kráľovnej Alžbety II. a tým pádom ho automaticky získavajú aj manželky jej synov a vnukov. Aj malý Archie je Mountbatten-Windsor po svojom otcovi.

Toto priezvisko má zaujímavú históriu, keď oň musel manžel kráľovnej Alžbety II., princ Filip, vyslovene bojovať. Alžbeta sa narodila s priezviskom Windsor a jej matka, no najmä premiér Winston Churchill nechceli dovoliť, aby si zmenila priezvisko po manželovi. Filip si ale postavil hlavu a po dlhých sporoch napokon jeho priezvisko, teda Mountabatten, natrvalo pripojili ku kráľovskému priezvisku Windsor.

Súvisiace články

Najčítanejšie