Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Lekári zúria! Mal princ Charles vôbec na TEST nárok?!
Zdielať na

Lekári zúria! Mal princ Charles vôbec na TEST nárok?!

Uplynulé dni šokovala svet správa o pozitívnom ceste princa Charlesa (71) na vírus COVID-19. Nedostatok týchto testov však momentálne netrápi iba Slovensko, ale aj Veľkú Britániu.

Spomedzi radov zdravotníkov preto vyšla otázka, ako je možné, že sa princ dostal k testu, napriek tomu, že jeho príznaky údajne nespĺňali požiadavky na testovanie.

Zdravotníci z britského Národného zdravotníckeho servisu sú rozčarovaní. Princ Charles mal možnosť otestovať sa takmer bez príznakov a oni, ktorí sú dennodenne v styku s možnou nákazou koronavírusom, sa k testom pre ich obmedzený počet stále nemôžu dostať.

Princovi Charlesovi diagnostikovali koronavírus:

​Podľa denníka mirror.uk poukazujú zdravotníci na fakt, že princ Charles mal iba mierne príznaky, ktoré pre bežných smrteľníkov ani len nespĺňajú podmienky na testovanie.

Ironický twít mladého britského lekára vzbudil pozornosť:

 „Myslím, že všetci spoločne môžeme zapriať princovi Charlesovi veľa síl do boja s miernym ochorením na koronavírus, ktorý nemôže mať ani potvrdený, lebo nespĺňa požiadavky na testovanie kvôli jeho miernym symptómom... Och. Nie. Počkajte, je to potvrdené? Už chápem,“ komentoval na Twitteri s poriadnou dávkou irónie Alex Gate, lekár a zamestnanec Národného zdravotníckeho servisu.

Avšak minister zdravotníctva Edward Agrar okamžite zareagoval vyhlásením, že princ Charles sa určite k testu nedostal protekčne. „Podľa mojich informácii boli jeho symptómy a celkový zdravotný stav dostatočný na otestovanie, princ z Walesu sa určite v rade nepredbehol,“ vyjadril sa Agrar vo videu. „Nebudem však už ďalej komentovať nikoho zdravotný stav,“ uzavrel s tým, že praje každému infikovanému pacientovi, ako aj princovi Charlesovi skoré uzdravenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie