Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Princ William s manželkou porušujú karanténu! TAKTO idú príkladom pre ľudí?!
Zdielať na

Princ William s manželkou porušujú karanténu! TAKTO idú príkladom pre ľudí?!

Archívna reportáž

Princ William a jeho manželka Kate sa v rámci svojich kráľovských povinností rozhodli morálne podporiť návštevou zamestnancov tiesňovej linky prvej pomoci. Pracovníci linky totiž zažívajú v posledných dňoch obrovský nápor práce.

Avšak aj tento krok s evidentne dobrým úmyslom, ako to už býva, si našiel mnoho odporcov nielen z radov verejnosti. Nesúhlas vyjadrili aj samotní fanúšikovia manželského páru, ktorí sa o zdravie svojich obľúbencov právom obávajú.

Mnohí sa totiž pýtajú, prečo kráľovský pár ohrozuje seba aj ostatných porušovaním karantény, keď zvyšok "poddaných" má, podľa ich vlastných slov, dodržiavať prísnu karanténu. Navyše, fotografie z ich návštevy prezradili ešte niečo.

Prvá pomoc mu nie je cudzia: Princ William si už v minulosti vyskúšal prácu záchranného pilota Royal Air Force:

​Kráľovský pár nielen, že nemá ochranné prostriedky na tvári či rukách, William a Kate tiež porušujú odporúčaný dvojmetrový rozostup. „Prosím, berte osobný odstup trochu vážnejšie. Mali by ste ísť príkladom,“ upozorňuje pod fotkou istý fanúšik. „Zbožňujem vás, ale toto vážne?! Čo to robíte?! Ľudom prikazujete ostať v domovoch! Prečo tí ľudia na fotke sedia vedľa seba?“ rozohnila sa ďalšia fanúšička.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Catherine and I were proud to visit staff working at NHS 111, to pass on our personal thanks, along with those of my grandmother and father, to staff working around the clock to provide care and advice to those that need it most. • The last few weeks, and more recent days have been understandably concerning with the continuing spread of coronavirus. • But it’s at times like this when we realise just how much the NHS represents the very best of our country and society – people from all backgrounds and walks of life with different experiences and skills, pulling together for the common good. • Not only are NHS staff and emergency workers responding to the needs of the public, they – like the rest of us – are concerned about their families, friends and loved ones. • They need our support as much as we need theirs. • All of us have a part to play if we’re going to protect the most vulnerable. • That means acting on the latest expert advice, staying home if we or those we live with have symptoms, and avoiding non-essential contact to help reduce the spread of the virus. • — The Duke of Cambridge

Príspevok, ktorý zdieľa Kensington Palace (@kensingtonroyal),

Napriek zopár negatívnym komentárom sa však pod fotkou nahromadilo väčšie množstvo tých pozitívnych. Britský ľud je na svojich panovníkov pyšný a ich podporu záchranárom veľmi oceňuje. Jeden komentár hovorí snáď za všetky: „Chcem vám poďakovať za to, že ste tam išli a skutočne podporili ľudí v prvej línii. Nie ako ostatní instagramoví aktivisti“.

Dá sa však súhlasiť s argumentami na oboch stranách. Zodpovedné inštitúcie naozaj varujú pre akýmkoľvek sociálnym kontaktom, a zhodujú sa na tom zdravotníci, epidemiológovia či politici. Avšak, netreba zabúdať na ľudí, ktorí v boji s vírusom stoja v prvých líniách. A tí potrebujú podporu ako verejnosti, tak aj spomedzi tých, na najvyšších miestach.

Súvisiace články

Najčítanejšie