Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mária Bartalos má skvelý tip! TAKTO zvýšite bezpečnosť rúška!
Zdielať na

Mária Bartalos má skvelý tip! TAKTO zvýšite bezpečnosť rúška!

Archívna reportáž

Zdá sa, že celým Slovenskom sa posledné dni nesie zvuk šijacieho stroja. Kto len trošku vie a môže, šije rúška a posúva tým, ktorí potrebujú. Dve vrstvy husto tkanej látky sú už veľmi dobrou ochranou, no zvýšiť účinnosť dokáže ešte jedna vec.

Herečka Mária Bartalos sa tiež radí medzi hviezdy, ktorým osud ľudí v čase koronavírusu nie je ľahostajný. Na svojom Instagrame zverejnila návod, ako zvýšiť bezpečnosť rúšok.

Jedným z odporúčaných "zlepšovákov" je vkladať do dvojvrstvého rúška, alebo medzi rúško a ústa, vrecúška do vysávača, prípadne papierové utierky či toaletný papier.

Pred Vianocami 2018 vyšla Mária s radostnou správou:

Mária odporúča netkanú tkaninu. Je to na dotyk príjemný materiál, a tak neprekáža, ak je aj v priamom dotyku s nosom a ústami z vnútornej strany rúška. "Poniektorí majú rúško len z jednej vrstvy, niektorí z dvoch, tak či onak, tá druhá či tretia vrstva tejto textílie je pre vás veľké plus, lebo slúži ako filter, podobne ako vrecko do vysávača," vysvetlila herečka benefity vkladania ďalšej vrstvy.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Dobrá rada (neviem či nad zlato ale dobrá je istotne!) My sme ju dostali tiež a chcem ju posunúť aj vám! To biele, čo vidíte nie je kuchynská utierka ale netkaná textília, ktorú keď si vložíte do svojho rúška(či už máte ušité alebo jednorázové),zabezpečíte si tým vyššiu ochranu! Poniektorí majú rúško len z jednej vrstvy, niektorí z dvoch, tak či onak, tá druhá či tretia vrstva tejto textílie je pre vás veľké plus, lebo slúži ako filter podobne ako vrecko do vysávača. Takúto rolku si pýtajte v lekárni, volá sa ValaClean, je na nej 175 tých trhacích textílií, ktoré si strihám ešte na 4 (takže mám 700) a po jednom vkladám do rúška. Po použití vyhodíte. Toto vám vie predĺžiť aj životnosť jednorázového rúška, čo je dosť super keďže ich je málo. Ak som ešte niečo zabudla alebo máte k tomu nejaké otázky, pýtajte sa, ale natočila som vám rýchle videjo ako to robím ja? Bolo by super, keby to poviete aj ďalej, alebo zadovážite túto textíliu aspoň tým najstarším, rizikovej skupine, nech sú čo najviac všetci chránení!❤️

Príspevok, ktorý zdieľa M A R I A B A R T A L O S (@maria.bartalos),

Táto rada sa zíde aj tým, ktorý nemajú šité rúška, ale klasické, chirurgické. "Toto vám vie predĺžiť aj životnosť jednorázového rúška, čo je dosť super, keďže ich je málo," uviedla ďalšiu výhodu Mária. Ľudí poprosila, aby tento návod šírili aj ďalej. Otázne je, či sa netkané textílie okamžite nevypredajú. Ešte stále sú však dobrou možnosťou aj spomínané vrecúška do vysávača, ktoré si treba nastrihať, filtre do kávovarov, netkané záhradné textílie, či ako posledná možnosť aj papierové kuchynské utierky. Kreativite sa v tomto prípade zjavne medze nekladú.

Súvisiace články

Najčítanejšie