Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hrôza v Buckinghamskom paláci! Potvrdený koronavírus u zamestnanca kráľovnej!
Zdielať na

Hrôza v Buckinghamskom paláci! Potvrdený koronavírus u zamestnanca kráľovnej!

Archívna reportáž

Veľká Británia je v počte nakazených aktuálne na nelichotivom desiatom mieste zo všetkých krajín sveta. Situácia sa zhoršuje každým dňom, verejnosť ale šokovala správa, že koronavírus prenikol aj do kráľovského paláca.

Takmer 300 mŕtvych na necelých 6000 nakazených nie je dobrá štatistika. Nakazených pribúda v Británii každým dňom, žiaľ, Buckinghamský palác nevynímajúc.

Najnovšie prenikla na verejnosť správa, že pozitívne testovali jedného zo zamestnancov Alžbety II, píše portál Daily Mail. Tá sa tam síce už nezdržiava, no podľa všetkého neodišla včas.

Pripomeňte si pekné video z nedávnych idylických čias v paláci:

V čase, keď zamestnancovi paláca diagnostikovali COVID-19 bola 93-ročná panovníčka ešte vo svojom hlavnom sídle. Neskôr sa presídlila aj so svojím 98-ročným manželom Filipom a jej obľúbeným psíkom Candym na hrad Windsor. Nakoľko obaja majú už skutočne vysoký vek, nákaza by mohla byť pre nich fatálna.

Nie je zatiaľ jasné, či zamestnanec prichádzal aj do styku s panovníčkou. "V súlade s príslušnými pokynmi a našimi vlastnými procesmi sme podnikli nevyhnutné opatrenia na ochranu všetkých zainteresovaných zamestnancov a ľudí," uviedol hovorca paláca. Nakoľko má Buckinghamský palác až 500 zamestnancov, ani zďaleka nie všetci prichádzajú do kontaktu priamo s členmi kráľovskej rodiny.

Súvisiace články

Najčítanejšie