Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Najslávnejší žijúci tenor má potvrdený koronavírus! Ide mu o život!
Zdielať na

Najslávnejší žijúci tenor má potvrdený koronavírus! Ide mu o život!

Archívna reportáž

Skutočne znepokojivá správa prišla zo Španielska. Koronavírusom sa nakazil jeden z najslávnejších operných spevákov sveta, 79-ročný Placido Domingo. Práve pre jeho vyšší vek je vzhľadom na štatistiky diagnóza veľmi znepokojivá.

Luciano Pavarotti, José Carreras a Placido Domingo - najslávnejší traja operní speváci v histórii. Prvý menovaný je už 12 rokov po smrti, Carreras a Domingo sú sedemdesiatnici, no stále aktívni. Placido je ale aktuálne v ohrození života.

V Španielsku je mimoriadne kritická situácia, nárast nových prípadov nakazených COVID-19 je ešte vyšší, ako v Taliansku. K chorobe sa priznal na svojom facebookovom profile aj slávny tenor.

V januári sa Domingo ospravedlňoval ženám za svoje nevhodné správanie:

"Cítim, že je mojou morálnou povinnosťou oznámiť, že som bol pozitívne testovaný na COVID-19, teda koronavírus," zverejnil nepríjemnú pravdu Domingo. "Moja rodina a ja sme v domácej izolácii dovtedy, pokým to bude z medicínskeho hľadiska potrebné. Aktuálne sme všetci v dobrom zdravotnom stave, no ja som mal kašeľ a teploty, preto som sa rozhodol nechať otestovať," opísal situáciu slávny tenor.

Placido nezabudol pridať aj výzvu pre všetkých ľudí: "Všetkých prosím, aby ste boli extrémne opatrní, poslúchali základné odporúčania, ako časté umývanie rúk, udržiavanie dvojmetrového odstupu, a vôbec, aby ste robili všetko, aby sa zastavilo šírenie vírusu. Zostaňte, prosím, doma, ak môžete". Vyslovil vieru, že ľudstvo vírus porazí a čoskoro sa všetko vráti do normálu. Najdôležitejšie ale pre jeho rodinu a svet kultúry ostáva, aby koronavírus porazil samotný 79-ročný skvelý tenor.

Súvisiace články

Najčítanejšie