Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Poputuje Oscar do Česka?! TOTO je ich horúca nominácia!
Zdielať na

Poputuje Oscar do Česka?! TOTO je ich horúca nominácia!

Archívna reportáž

Už o niekoľko hodín v kalifornskom Hollywoode "vypukne" filmová udalosť roka. V dvadsiatich štyroch kategóriách rozdajú najslávnejšie filmové ceny - Oscary. Situáciu nielen na červenom koberci sleduje reportér TV JOJ Thomas Puskailer.

Thomasovi sa v Hollywoode podarilo spraviť rozhovor s Norou Sopkovou, ktorá je nominovaná v kategórii najlepšia výprava za snímku Králiček Jojo. Hoci znie názov priam rozprávkovo, rozhodne to tak nie je.

O nomináciu za vojnovú drámu s komediálnymi prvkami, ktorá sa nakrúcala v susednom Česku, sa Nora delí s architektom Ra Vincentom, pričom za jej menom svieti funkcia asistent architekta - dekoratér.

"V tom názve to je, že obliekate ten ste a je jedno, či interiér alebo exteriér, vytvárate prostredie pre danú situáciu a dej," objasnila svoju funkciu Nora Sopková. Pre komediálnu snímku odohrávajúcu sa na pozadí dramatických udalostí v nacistickom Nemecku vybrala Nora všetko od tapiet, lámp, kobercov, až po sklo a porcelán.

Až potom, čo miesto nakrúcania prešlo jej rukami a všetko spoločne so svojim tímom zariadila, mohol na pľac vstúpiť štáb i herci, a mohla padnúť prvá klapka. Na udeľovanie Oscarov si okrem extravagantnejšieho čierneho nohavicového kostýmu pribalila aj šperky, ktoré vyrobila jej sestra. A nezabudla ani na prípravu ďakovnej reči. Králiček Jojo má celkovo šesť nominácií, koľko z nich premení sa dozvieme už v noci z nedele na pondelok.

Súvisiace články

Najčítanejšie