Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kráľovná totálne odstavila Harryho a Meghan! Prídu o tituly, aj peniaze!
Zdielať na

Kráľovná totálne odstavila Harryho a Meghan! Prídu o tituly, aj peniaze!

Archívna reportáž

Zdá sa, že Harry a Meghan kráľovnú poriadne rozhnevali a hlava monarchie vracia úder s plnou silou. Palác vydal správu, ktorá pomerne jasne hovorí o tom, že vojvodovia zo Sussexu už viac do kráľovskej rodiny nepatria, minimálne formálne.

Buckinghamský palác vydal v sobotu večer vyhlásenie, na základe ktorého prídu Meghan a Harry o titul "ich kráľovská výsosť", píše BBC. A nielen to.

Pár vojvodov zo Sussexu už nebude dostávať ani financie z verejných zdrojov na kráľovské povinnosti.

A treťou správou pre Harryho a Meghan je rozhodnutie, že už nebudú formálne reprezentovať kráľovnú. Hoci to znie, akoby ich jej veličenstvo z rodiny priam exkomunikovalo, podľa všetkého ide o obojstrannú dohodu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal),

Na Instagrame zverejnili list od Alžbety II., v ktorom im vyjadruje plnú podporu: "Harry, Meghan a Archie budú vždy veľmi milovanými členmi mojej rodiny". Dodala, že ich rozhodnutie je výsledkom tlaku, ktorý zažívali posledné dva roky a chce ich podporiť v ich nezávislejšom živote.

"Celá rodina dúfame, že dnešná dohoda im umožní začať žiť šťastný a pokojný nový život," zaželala Harrymu a Meghan kráľovná. Tí sa rozhodli, že chcú vrátiť aj takmer tri milióny eur daňovým poplatníkom, ktoré použili na rekonštrukciu svojho sídla Frogmore Cottage.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie