Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kráľovná je milujúcou babičkou, Harry ale zelenú na odchod z rodiny nedostal. Po svadbe sa veľmi zmenil
Zdielať na

Kráľovná je milujúcou babičkou, Harry ale zelenú na odchod z rodiny nedostal. Po svadbe sa veľmi zmenil

Archívna reportáž

Britská panovníčka podľa experta na kráľovskú rodinu, českého hradného protokolistu Jindřicha Forejta, chce Harrymu pomôcť. Preukázala veľké srdce, rozhodne milujúcou babičkou. Manželia ale nedostali zelenú.

​Ako hovorí Jindřich Forejt pre Idnes, od oznámenia, že chce Harry s Meghan odísť z kráľovskej rodiny a mať viac nezávilosti, nedošlo prakticky k žiadnemu posunu. 

Samotná vladárka vyjadrila podporu priania vnuka a jeho manželky, ale upozornila aj na to, že to môže trvať dlhšiu dobu.

Pár ale nedostal zelenú na odchod, pretože Alžbeta II. preferuje, aby zostali plnohodnotnými členmi, teda na plný úväzok. ​

Sklamaná

Rodina zahájila konštruktívnu diskusiu. Nebol prítomný iba princ Philip, čo môže byť známka toho, že sa na vnuka hnevá. 

Vo vyhlásení Alžbeta II. menovala manželov ako Harryho a Meghan - bez titulov. Niektorí to považujú za náznak toho, že princ príde o titul vojvoda zo Sussexu. ​

Dala tým jasne najavo, že nie je len panovníčkou, ale aj babičkou, ktorá sa snaží svojmu protežovanému vnukovi vyhovieť. Z jeho kroku má byť ale sklamaná. 

Princ sa podľa mnohých radikálne zmenil po svadbe s Meghan.

Pozrite si archívnu reportáž:

Neexistuje spoločná fotografia

​Aj kráľovskí komentátori upozorňujú na to, že došlo v jeho správaní k zmene. Ide vraj o vplyv jeho manželky Meghan. Tá ho má odvádzať od pozície, ktorú až doteraz zastával. Zmenila Harryho z veselého mladého muža na evidentne nešťastnú kôpku. 

To, čo sa deje v Británii, bude podľa Forejta znamenať zásadnú zmenu v živote Harryho.

Po smrti princeznej Diany si bol s bratom Williamom mimoriadne blízky. Vzťahy ale príchodom Meghan poriadne ochladli. 

​Ako ďalej Forejt tvrdí, zaujímavé je, že neexistuje fotka Williamových detí so synom Harryho a Meghan.

"Hovorí sa o tom, že sa manželia cítia opustení a nepochopení, nie sú šťastní. Dostali sa ďaleko od kráľovskej reality. Neuvedomujú si, že práve tým nabili zbrane ľuďom, ktorí na nich mieria. Ak to nechápe vojvodkyňa, zrejme z dôvodu absencie skúseností, ale ak to nechápe Harry, je to niečo, čo by som nikdy nečakal. Realitu kráľovského života pozná viac ako dobre," uzavrel Forejt.

Súvisiace články

Najčítanejšie