Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šokujúca správa z Británie! Meghan a Harry neodišli z kráľovskej rodiny DOBROVOĽNE!
Zdielať na

Šokujúca správa z Británie! Meghan a Harry neodišli z kráľovskej rodiny DOBROVOĽNE!

Archívna reportáž

Informácie z Buckinghamského paláca, že kráľovná je "zronená" rozhodnutím vojvodkyne Meghan a princa Harryho, ktorí v stredu oznámili, že sa chcú postupne oslobodiť od povinností vyplývajúcich z ich príslušnosti ku kráľovskej rodine, vraj nie sú pravdivé.

V skutočnosti je to tak, že kráľovná sama oboznámila Harryho a Meghan s tým, že s nimi v budúcnosti neráta, a ich oznámenie, že sa z kráľovskej rodiny "vzdialia", prišlo až následne. Ak teda kráľovná teraz tvrdí, že je "zronená", nie je to vôbec úprimné.

S novými informáciami zo zákulisia kráľovskej rodiny prišiel cez víkend renomovaný britský novinár Tom Bradby, ktorý je blízkym priateľom Meghan a Harryho."V žiadnom prípade nie je pravda, že by bol palác nepríjemne prekvapený," vyhlásil v televízii ITV.

"V čase ich neprítomnosti im bolo dané na známosť, že sa chystá zoštíhlenie monarchie a že oni toho už nebudú súčasťou," tvrdí novinár. Kráľovná Harrymu a Meghan podľa neho oznámila, že činnosť monarchie sa bude v budúcnosti sústrediť "na tých, ktorí sú na vrchných priečkach v následníctve trónu".

Na prvom mieste v kráľovskej línii je momentálne kráľovnin syn, princ Charles, druhý je Harryho starší brat William, nasledujú jeho tri deti a Harry je až na šiestom mieste.

Meghan a Harry v stredu oznámili, že chcú odstúpiť z pozície "vyššie postavených členov kráľovskej rodiny". "Po mnohých mesiacoch zvažovania a interných diskusií sme sa rozhodli, že tento rok začneme s prechodom k progresívnej novej role v rámci tejto inštitúcie. Plánujeme odstúpiť ako ´vyššie postavení´ členovia kráľovskej rodiny a pracovať na tom, aby sme sa stali finančne nezávislí, popri čom budeme naďalej plne podporovať jej veličenstvo kráľovnú," napísal mladý sympatický pár.

Vo štvrtok dlhoročný spravodajca britskej BBC z Buckinghamského paláca Jonny Dymond informoval, že kráľovná je ich rozhodnutím údajne "zronená" a "nepríjemne prekvapená". Hoci Harry a Meghan týmto smerom údajne uvažovali už dlhšie, kráľovská rodina sa vraj domnievala, že tieto úvahy a rozhovory sú zatiaľ len "v úplne úvodnej fáze".

Kráľovná následne "nariadila", aby sa situácia čím skôr vyriešila, a okrem iného sama absolvovala dlhý konferenčný hovor so synom Charlesom a vnukmi Williamom a Harrym.

Do sporu v britskej kráľovskej rodine sa medzičasom zamiešal aj americký prezident Donald Trump, ktorý sa postavil na stranu kráľovnej a vyhlásil, že je z najnovšieho vývoja "smutný". "Nechcem sa do toho miešať, ale prechovávam veľkú úctu ku kráľovnej, a toto by sa jej nemalo diať," napísal Trump v piatok na Twitter.

Je dlhodobo známe, že kráľovský palác preferuje Williama pred Harrym nielen v rámci následníctva na britský kráľovský trón - ktoré je logické a vyplýva z dlhodobých tradícií - ale nekonvenuje mu podľa všetkého ani Harryho snaha o "obyčajný život" a jeho zameranie na ekológiu a ľudské práva, ktoré sa po svadbe s Meghan Markle len posilnilo.

Či už pod vplyvom signálov z Buckinghamského paláca, alebo z iných dôvodov, skôr negatívny názor na Harryho a Meghan zdieľa aj veľká časť britskej spoločnosti a médií. Ako vidno z neutíchajúcich nenávistných komentárov na sociálnych sieťach a v niektorých médiách, rolu v nepriateľstve časti britskej spoločnosti k Meghan a Harrymu hrá určite aj to, že Meghan má za sebou už jedno neúspešné manželstvo, a predovšetkým to, že jej matka je černoška, čo sa podľa niektorých ku kráľovskej rodine nehodí.

Meghan s Harrym v stredu okrem iného oznámili, že chcú odteraz svoj čas deliť medzi Britániu a Severnú Ameriku. V britských médiách sa následne rozhorela živá debata, či Severnou Amerikou mysleli USA alebo Kanadu. Postupne prevážil názor, že pôjde o Kanadu, kde Meghan s Harrym celkom nedávno strávili šesťtýždňovú dovolenku a svoj pobyt v tejto krajine si nevedeli vynachváliť.

Súvisiace články

Najčítanejšie