Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nahradí TÁTO herečka zosnulú Moniku Potokárovú? V minulosti s ňou boli problémy!
Zdielať na

Nahradí TÁTO herečka zosnulú Moniku Potokárovú? V minulosti s ňou boli problémy!

Zdroj: Instagram/moni_potokarova

Talentovaná herečka Slovenského národného divadla, 27-ročná Monika Potokárová, tragicky zomrela 25. novembra. Jej smrť je obrovskou ranou nielen pre jej blízkych, ale aj pre divadelnú scénu.

Monika Potokárová patrila bezpochyby medzi najväčšie talenty v SND, o čom svedčí nielen množstvo náročných rolí, ktoré zvládala, ale aj In memoriam udelená cena za hlavnú postavu v Ruských denníkoch.

Ruské denníky ale neboli zďaleka jedinou hrou, v ktorej Monika Potokárová účinkovala. Pre SND znamená jej smrť obrovskú stratu, aj čo sa týka repertoáru.

Smrť mladej herečky šokovala celé Slovensko:

V niektorých inscenáciách je Monika zrejme v súčasnosti nenahraditeľná, ako napríklad hra Kabaret Normalizácia alebo Modlitba pre Martu, kde nielen skvelo hrala, ale aj famózne spievala. No viacero hier by mohlo pokračovať, ak by za Potokárovú našli náhradu.

Iste nejedného fanúšika scény SND napadne meno Petra Vajdová. Talentovaná herečka prepadla v minulosti alkoholu a svoju domovskú scénu neraz potrápila nezodpovedným prístupom. To už ale má byť minulosť. Petra absolvovala liečenie, kde stretla lásku a stihla si už založiť aj rodinu.

Aktuálne potvrdilo SND jej návrat do hry Zmierenie alebo Dobrodružstvo pri obžinkoch. Petrinu rolu v čase jej krízy prevzala Monika Potokárová, teraz sa tak Vajdová len vracia na svoje miesto. Tajomníčka SND, Izabela Pažítková, pre topky.sk potvrdila, že s Petrou komunikujú o jej návrate z rodičovskej dovolenky. Intenzívne riešia aj ďalšie "náhradníčky" za zosnulú Moniku, ktorá hrala až v 12 inscenáciách.

Súvisiace články

Najčítanejšie