Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Neuveriteľne bezcitné! TAKÉTO boli prvé slova princa Charlesa po smrti Diany!
Zdielať na

Neuveriteľne bezcitné! TAKÉTO boli prvé slova princa Charlesa po smrti Diany!

Archívna reportáž

Od smrti princeznej Diany uplynulo v lete už 22 rokov. Tragická nehoda v Paríži šokovala svet, Diana totiž patrila medzi najobľúbenejšie osobnosti vôbec. Medzi prvými sa o jej smrti dozvedel jej bývalý manžel, princ Charles.

Hoci v čase tragédie bolo manželstvo princa Charlesa a Diany Spencer už rok rozvedené, predsa len by zrejme ľudia čakali viac žiaľu za ženou, ktorá dedičovi trónu porodila dvoch synov.

Princ Charles sa ale ukázal byť poriadne chladnokrvný. Tak to aspoň tvrdí Penny Junor, kráľovská kronikárka, autorka knihy The Firm o zákulisí britskej kráľovskej rodiny.

Princ Charles oslávil v novembri 70. narodeniny:

V knihe uvádza, že potom, ako sa Charles dozvedel o tragédii, povedal toto: "Všetci ma z toho budú viniť, všakže? Svet sa úplne zblázni. Pokojne to môže všetko zničiť, aj monarchiu". Na čo jeho tajomník, Stephen Lamport, zareagoval stroho: "Myslím, že áno".

Chladnokrvná kalkulácia možných dôsledkov pre monarchiu, ako aj reakcie verejnosti voči jeho osobe, sa javia byť veľavravné, čo sa týka Charlesovej povahy. Sebectvo a absencia empatie, v tomto prípade aj voči vlastným synom, ktorí prišli o matku. Nečudo, že sa následník trónu nikdy neocitol v rebríčku medzi najobľúbenejšími členmi kráľovskej rodiny. Ešte je tu ale aj možnosť, že citát nemusí byť pravdivý, Charles ale ostal mlčať.

Súvisiace články

Najčítanejšie