Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ivana Gottová napísala list prezidentovi Zemanovi! Je plný sĺz, ČÍTAJTE!
Zdielať na

Ivana Gottová napísala list prezidentovi Zemanovi! Je plný sĺz, ČÍTAJTE!

Archívna reportáž

Na oddych v ústraní môže vdova po zosnulom kráľovi spevu bývalého Československa zabudnúť. So smrťou Karla Gotta prešlo na Ivanu mnoho povinností, niektoré obzvlášť bolestné.

Ivana Gottová vie, čo sa patrí. Dôstojná rozlúčka, akú malo doteraz len zopár velikánov Česka, by nebola dokonalá, ak by nebolo najvyšších predstaviteľov republiky, ktorí sa rozhodli, že bude so štátnymi poctami.

Jedným z tých, ktorí sa angažovali, bol aj takmer Gottov rovesník, 75-ročný prezident Miloš Zeman. 

Ivana Gottová sa rozhodla vyjadriť svoju vďaku listom, v ktorom je cítiť bolesť už v úvodných slovách: "Vážený pán prezident, keď od Vás pred niekoľkými mesiacmi dostal môj manžel list s prianím k narodeninám, nečakala som, že onedlho budem písať ja Vám".

Ivana si mohla vybrať, či zvolí štátny pohreb, alebo "len" pohreb so štátnymi poctami. Nakoľko zrejme aj preto, že prvá možnosť patrí obvykle najvýznamnejším politikom, rozhodla sa pre pohreb so štátnymi poctami. 

List zverejnil hovorca prezidenta, Jiří Ovčáček na svojom Twitteri len teraz, hoci bol napísaný už 24. októbra. Ivana v ňom ďakuje za náročnú realizáciu pohrebu, ktorý možno označiť za skutočne jeden z najdojímavejších a najveľkolepejších v novodobej histórii Česka.

Jeho zverejnenie ju ale nahnevalo, čo sa dá tušiť z vyjadrenia, ktoré poskytla portálu Blesk.cz hovorkyňa rodiny, Aneta Stolzová: "Pani Ivana Gottová považuje naďalej vyslovené poďakovania za správne, pre medializáciu súkromnej korešpondencie ale nevidí dôvod a nenesie zodpovednosť za konanie iných osôb".

Súvisiace články

Najčítanejšie