Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Pár dní pred smrťou si Karel Gott pripíjal na život a veľmi sa tešil z TEJTO správy!
Zdielať na

Pár dní pred smrťou si Karel Gott pripíjal na život a veľmi sa tešil z TEJTO správy!

Archívna reportáž

Sú to už štyri týždne, čo vo veku 80 rokov odišiel kráľ československého popu, spevácka legenda, večne príjemný a šarmantný Karel Gott. Postupne unikajú rôzne informácie, ktoré dávajú tušiť, ako vyzerali posledné dni maestrovho života.

Meno Aneta Stolzová na Slovensku asi niečo hovorí len málokomu. U susedov v Česku je ale dobre známa - bola hovorkyňou rodiny Gottovcov. Ale nielen to, spájalo ich aj úprimné priateľstvo, píše portál Blesk.cz

"Počas uplynulých rokov sme sa spriatelili a trávili sme spoločne mnoho chvíľ. Takže sme vzájomne prežívali radosti aj starosti," povedala Aneta Stolzová o vzťahu s Gottovcami. 

Aj preto boli Karel a Ivana medzi prvými, ktorí sa dozvedeli o tehotenstve svojej hovorkyne. "S mojím partnerom Alešom sme im o mojom tehotenstve povedali pri večeri u nich doma, boli z našej správy veľmi šťastní," priblížila Aneta moment zhruba v čase minuloročných Vianoc.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

A jdeme slavit ???? @officialkarelgott @zurivyales @ivanagottova #birthdaytime #friendswithlove

Príspevok, ktorý zdieľa Aneta Stolzova (@aneta.stolzova),

Ale bolo to vzájomné, aj Aneta bola svedkyňou šťastia svojho zamestnávateľa. "Najšťastnejší bol so svojou rodinou v súkromí, ale aj na pódiu medzi svojimi priaznivcami. To boli jeho priority, ktoré robil naplno," opísala pekné chvíle zo života Gotta. Hry s rodinou, rozprávanie príbehov, aj jeho obľúbené židovské vtipy. To boli maestrove obľúbené aktivity.

Neznášal, keď verejnosť odsudzovala jeho manželku Ivanu, aj keď neverila vyjadreniam Stolzovej, že sú priamo od Karla Gotta. Aj keď bojoval s rakovinou a neskôr s leukémiou, stále sa aktívne zapájal do diania. "Pán Gott nechcel byť nikdy ľutovaný, robil veci naplno a vravieval, že ľudia si zaslúžia, aby dostali, čo očakávajú. Nikdy nechcel svojich priaznivcov sklamať, preto nebol nikdy negatívny," pomenovala Stolzová dôvod, prečo Karel dlho mlčal o svojej chorobe.

Práca hovorkyne sa ale smrťou maestra neskončila, pre rodinu pracuje naďalej, nielen pre vydanie autobiografie, ktorá bude vonku onedlho, ale aj preto, že s Ivanou sú priateľky. Aneta prejavila priazeň zamestnávateľovi aj tým, že svoju dcéru pomenovala Amália Karla, práve po maestrovi. "Amálka je náš dar z nebies. Ešte pár dní pred odchodom pána Gotta sme sedeli všetci u nich doma v kuchyni a symbolicky sme si pripili na nové životy. Bolo to neskutočne silné," opísala jednu z posledných chvíľ s Karlom Gottom.

Súvisiace články

Najčítanejšie