Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Peklo na palube lietadla s Kate a Williamom! Po zásahu nedoleteli do cieľa!
Zdielať na

Peklo na palube lietadla s Kate a Williamom! Po zásahu nedoleteli do cieľa!

Archívna reportáž

Vojvodovia z Cambridge absolvujú v týchto dňoch náročnú služobnú cestu. Že je považovaná za rizikovú dokazuje aj fakt, že kráľovský pár stráži zhruba tisícka policajtov. V niektorých situáciách im ale nepomôžu ani tí.

Zrejme najnáročnejšia služobná cesta Kate a Williama sa javila byť napriek bezpečnostným obavám bezproblémová. Napokon všetko zdramatizovali nie ľudia, ale počasie, píše portál Daily Mail.

Kate a William sa vybrali na otočku do mesta Láhaur, no cesta späť do hlavného mesta krajiny, Islamabádu, bola skutočne desivá.

Kate a William navštívili v Pakistane aj nemocnicu:

​Let mal trvať len 25 minút, no ani to sa nepodarilo zrealizovať, nakoľko začalo vyčíňať počasie. Búrka bola taká silná, že si pilot netrúfol doletieť do cieľa. Radšej po dvoch hodinách a dvoch pokusoch pristáť na letiskách na trase núdzovo pristál v Láhore, z ktorého štartovali. 

​Zrejme najdesivejšie chvíle zažíval kráľovský pár v momente, keď blesk zasiahol pravé krídlo lietadla. To sa následne neprimerane rozkývalo, turbulencie boli príšerné. "Len málokto zažil niekedy také hrozné turbulencie. Momentálne nemáme tušenie, či a kedy sa budeme môcť vrátiť," napísala na Twitter reportérka portálu Daily Mail, Rebecca English.

Podľa tweetov reportérky ale napokon na druhý deň predsa len bezpečne odleteli a pristáli v cieli. "Myslím, že to bol poriadne dobrodružný let, tam hore to fakt hádzalo. Ale Kráľovské letectvo RAF sa o nás úžasne postaralo," povedala po dramatickom zážitku vojvodkyňa Kate. Služobnú cestu napokon úspešne ukončili bez ďalších nepríjemností.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie