Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Karel Gott ako účastník orgií?! Vo vychýrenom byte sa to celebritami vraj hemžilo!
Zdielať na

Karel Gott ako účastník orgií?! Vo vychýrenom byte sa to celebritami vraj hemžilo!

Archívne video Archívna reportáž

V temných dobách normalizácie nebolo veľa možností, kam sa mohol ísť človek skutočne odviazať. Nikto si nemohol byť istý, či jeho sused, alebo hoci len náhodný okoloidúci, nie je agentom či dôverníkom ŠTB. Preto sa známe osobnosti stretávali často inkognito, v súkromných bytoch.

Nový film českej režisérky Ireny Pavláskovej možno šliapne niektorým legendám českého šoubiznisu na otlak. Snímka Pražské orgie totiž hovorí o období 70. rokov opísaných americkým spisovateľom Philipom Rothom (†88), píše portál Blesk.cz. Ten mal do istej miery čerpať z vlastných zážitkov.

Vo filme sa kamera pozrie aj do bytu slávneho maliara obdobia secesie, Alfonza Muchu. Jeho syn Jiří tam pred vyše 40 rokmi organizoval legendárne dekadentné večierky. Známe osobnosti boli vraj pravidelnými účastníkmi.

Karel Gott aktuálne bojuje so zákernou chorobou, k filmu sa zatiaľ nevyjadril:

​Podľa dostupných zdrojov sa na akýchsi orgiách mal ocitnúť nielen Karel Gott, ale napríklad aj Felix Slováček, Pavel Landovský, Miloš Kopecký alebo Waldemar Matuška. Divokých žúrov sa niekoľkokrát zúčastnil aj spomínaný Roth. Je nielen autorom knihy, ale aj hlavnou postavou filmu.

Nie však s vlastným menom, ale pod pseudonymom Nathan Zuckerman. Toto alter ego Roth v diele často využíval. V Pražských orgiách prichádza do hlavného mesta vtedajšieho Československa, aby zachránil a odviezol rukopis zakázanej knihy. Ak by ale divák čakal, že sa vo filme dozvie konkrétne mená celebrít, ktoré na večierky chodili, nedočká sa.

Osobnosti konkrétne neidentifikujú a podobnosť môže byť čisto náhodná. Okrem Václava Havla a spisovateľa Ludvíka Vaculíka, tí ale nebudú vo vychýrenom byte, ale len v krčme. Premiéra filmu je v pláne už 10. októbra.

Súvisiace články

Najčítanejšie