Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zúfalá Belohorcová! Jej deti sú pod obrovským tlakom, padajú aj slzy!
Zdielať na

Zúfalá Belohorcová! Jej deti sú pod obrovským tlakom, padajú aj slzy!

Archívna reportáž

Bývalá moderátorka Zuzana Belohorcová žije so svojím manželom Vlastimilom Hájkom už roky na Floride v USA. Sú dobre zabezpečení, ich vzťah kvitne, Zuzana vyzerá fantasticky, no predsa len zažíva ako mama aj trápenie.

S podnikateľom s nehnuteľnosťami Vlastom má 43-ročná Zuzana dve deti. Deväťročná Salma je už veľká školáčka, len 5-ročný Nevio teraz nastúpil do predškolskej triedy a je to tvrdé. Školský systém v Spojených štátoch je evidentne ešte tvrdší, ako si myslíme o tom našom.

Na deti sú kladené obrovské požiadavky nemilosrdne hneď od materskej školy. Nevio je totiž ešte len prípravke na základnú školu a už musí denne tráviť hodiny nad úlohami. A to ešte trávia nad učivom hodiny aj v škôlke.

Takto si Zuzana užíva luxus v USA:

"Začiatky sú vždy veľmi ťažké. Prve dni boli ráno pred dverami triedy aj slzičky," opísala začiatok školského roka Zuzana. Slzy za mamou nie sú ničím neobvyklým, no to, aký náklad čaká deti v škôlke je už od našich zvykov poriadne vzdialené.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

...začiatky su vždy velmi tažke ...prve dni boli rano pred dverami triedy aj slzičky?...potom prišli každodenne povinnosti -ulohy(a teda poviem Vam v Amerike školačikov naozaj nešetria a rodičov už vobec nie???(Nevio ma každy den 4 strany písania a matiky(a podotykam ešte nie je ani v prvej triede ale #kindergarten )a @salminka.1234 každy den 30 min čitania,2strany matiky,2 strany gramatiky a 2strany science....a niekedy aj viac?...uf ???)...takže po celom dni v školičke,kedy im vyučovanie končí o 3:05 ,maju jeden aj druhy v ramci školy nejaky zaujmovy kružok?....a ked pridu po celom dni domkov...robime ešte spolu každy den min dve hodky domace ulohy???...no poviem Vam nenudím sa s nimi a spolu s mojimi detmi i ja vyštudujem americku elementary school?????#belohorkalifestyle #učeniuzdar???

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Belohorcova (@zuzanabelohorcova),

"Poviem vám, v Amerike školáčikov naozaj nešetria a rodičov už vôbec nie! Nevio má každý deň 4 strany písania a matiky, podotýkam, že ešte nie je ani v prvej triede. Salminka má každý deň 30 minút čítania, 2 strany matiky, 2 strany gramatiky a 2 strany vied, niekedy aj viac," sťažuje si mama Nevia a Salmy.

Kým u nás končí vyučovanie obvykle prváčikom už okolo 12. hodiny, starším o hodinku či dve neskôr, v USA sú deti v škole až o 15. hodiny, potom nasledujú krúžky a keď podvečer prídu domov, čakajú ich domáce úlohy. "Keď prídu po celom dni domov, robíme spolu ešte každý deň minimálne dve hodiny domáce úlohy. Poviem vám, nenudím sa s nimi, spolu s mojimi deťmi vyštudujem aj ja americkú základnú školu," uzavrela polohumorne Belohorcová. Mnoho matiek žijúcich v USA jej v komentároch dali za pravdu, no pridali aj to, že sa vďaka tomu veľa naučili.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie