Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Seriál Slovania je nabitý hviezdami! Jedna z herečiek priznala lásku k ženatému Cinkotovi!
Zdielať na

Seriál Slovania je nabitý hviezdami! Jedna z herečiek priznala lásku k ženatému Cinkotovi!

Archívna reportáž

Tvorcovia mimoriadne úspešného filmu "Čiara" nakrúcajú na Ukrajine už niekoľko mesiacov výpravný historicko-dobrodružný seriál s názvom Slovania. Ide o najdrahší seriál v histórii Slovenska, ktorý režíruje Peter Bebjak.

Dej seriálu sa odohráva v siedmom storočí a divákom prinesie skutočne silný príbeh. Pred nakrúcaním každej scény prebieha zložitá príprava, nakoľko treba koordinovať obrovské množstvo ľudí.

"Dohromady keď to spočítam, tak je na pľaci okolo 300 ľudí," zrátal zhruba prvý asistent réžie Roman Janečka. Pre nakrúcanie Slovanov vybudovali v lese pri meste Žitomir dve slovanské hradiská.

Takto vyzerá upútavka na najdrahší seriál v histórii Slovenska:

Nakrúcanie nie je vôbec jednoduché. Najväčším nepriateľom pre štáb je počasie. No nielen to. "Veľa, veľa komárov bolo, hlavne na začiatku leta. To bolo strašné. Ja som mal pocit, že to sú černobyľské komáre, lebo žiaden repelent na ne nezaberal," posťažoval sa herec Tomáš Maštalír. 

Herci trávia väčšinu času v lese. Mnohí z desiatok ľudí v komparze sú miestni obyvatelia, ktorí sa jednoducho prihlásili na kasting. "Sme muzikanti. Prišli sme na kasting a oni nám hovoria - presne takých bradáčov, ako ste vy, potrebujeme," zhodnotil dôvod úspechu komparzista Andrij Remez.

"Podarilo sa nám vybrať nádherné tváre, sú veľmi špecifickí a všetkých ich budeme vidieť, takže čo sa týka komparzu som veľmi z nich nadšený," netajil spokojnosť Janečka.

​Talentované ukrajinské herečky štábu TV JOJ prezradili, že vždy túžili hrať v historickom filme či seriáli. Hoci sa ich sen splnil, na začiatku mali obavy. "Bolo to ťažké kvôli jazykovej bariére, pozerali sme jeden na druhého, nevedeli sme, kto má kedy začať hovoriť, no zvykli sme si," povedala ukrajinská herečka Polina Nosykhina. 

Z našich slovenských hercov sú Ukrajinky nadšené. "Juraj Loj, Tomáš Maštalír, ale Dušan Cinkota, to je moja láska," prezradila so smiechom Nosykhina. Cinkota sa predstaví v jednej z hlavných úloh. Postava šamana si vyžaduje množstvo času stráveného pred kamerami. "Áno, som tu veľa dní a aj keď mi chýba malý a rodina, tak sme ochotní obaja to pretrpieť, lebo kvôli takémuto projektu sa ti oplatí byť 15 až 20 dní v mesiaci na Ukrajine," vyznal sa nadšený Cinkota.

Výpravný historický seriál TV JOJ ponúkne divákom už onedlho nevídané efekty a triky, no hlavne silný príbeh, ktorý je nielen pútavý, ale aj poučný pre všetky generácie.

Súvisiace články

Najčítanejšie