Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Nasťahuje si k sebe 160 utečencov? Známemu hercovi to odporučil nahnevaný politik
Zdielať na

Nasťahuje si k sebe 160 utečencov? Známemu hercovi to odporučil nahnevaný politik

Archívna reportáž

Je známy tým, že sa angažuje v humanitárnych akciách. Ako budhista by mal cítiť súcit a lásku ku všetkému živému. Zdá sa, že to skutočne svojím konaním napĺňa.

Richard Gere onedlho oslávi 70. narodeniny, no zjavne sa nechystá pasívne oddychovať. Cestuje po svete a snaží sa pomáhať ľuďom v núdzi.

Po piatkovej návšteve amerického herca Richarda Gereho na utečeneckej lodi Open Arms, ktorá kotví v medzinárodných vodách neďaleko talianskeho ostrova Lampedusa, sa rozprúdila vášnivá debata medzi Gerem a talianskym ministrom vnútra Matteom Salvinim.

Gere sa stal na jar opäť otcom:

Salvini, ktorý je síce nominálne len ministrom, ale ako líder najsilnejšej strany určuje politické dianie v krajine, zakázal talianskym prístavom prijímať lode s utečencami, čo platí aj pre loď Open Arms. Tá mala v čase piatkovej návštevy Gereho na palube 121 migrantov, predovšetkým z Líbye, no medzičasom na ňu pristúpilo ďalších 39 ľudí zachránených z chatrných člnov.

Gereho odkaz zaznamenal novinár Stefan Simanowitz, ktorý sa veľmi angažuje v prospech migrantov:

Gere vystúpil po návšteve lode na tlačovej konferencii na Lampeduse, kde vyzval Salviniho, aby prestal „démonizovať ľudí“ a začal prijímať aspoň časť utečencov zachránených na mori. Salvini Geremu obratom odpovedal, pričom využil tradičnú formulku odporcov migrácie „tak si ich zoberte domov“ a hercovi navrhol, aby si vzal všetkých 160 migrantov do Hollywoodu.

„Ďakujeme tomuto veľkodušnému milionárovi, že vyjadruje znepokojenie nad osudom migrantov z Open Arms. Môže si ich zobrať do Hollywoodu, vo svojom súkromnom lietadle, všetkých ľudí z lode, a môže sa o nich starať vo svojich vilách. Ďakujeme ti, Richard!“ napísal ironicky Salvini.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie