Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Obľúbený český herec si zlomil väzy! Žiali za ním aj jeho ešte populárnejší syn
Zdielať na

Obľúbený český herec si zlomil väzy! Žiali za ním aj jeho ešte populárnejší syn

Archívna reportáž

Nečakaná a tragická smrť herca známeho predovšetkým z legendárneho Divadla Járy Cimrmana zasiahla český herecký svet.

Václav Kotek začínal ako kulisár, neskôr sa ale v Divadla Járy Cimrmana presadil po boku Zděnka Svěráka a Ladislava Smoljaka aj ako herec. Jeho smrť je nečakaná, nesúvisí totiž s vekom, ani s chorobou, informoval portál Blesk.cz.

​Otec a syn Kotkovci spolu chodili aj po školách a debatovali s deťmi:

Herca našli mŕtveho v jeho dome na Karlštejne. Ležal pod schodiskom, z ktorého podľa všetkého spadol. Príčina smrti sa ale stále vyšetruje. "Bola nariadená súdna pitva, na ktorej výsledky sa čaká. Predbežne bolo vylúčené cudzie zavinenie," informovala Blesk hovorkyňa polície Marcela Pučelíková.

Synom Václava Kotka je obľúbený, 31-ročný herec Vojta Kotek, ktorý zažiaril vo filmoch Snowborďáci, Rafťáci, či ako manžel Márie Terézie v rovnomennej filme. Ten sa pre médiá nevyjadril, o smrti otca sa ale rozprával so Zdenkom Svěrákom. "Správu mi potvrdil jeho syn, Vojta. Jeho otec sa nešťastne zrútil zo schodov vo svojom dome a zlomil si väzy," povedal Svěrák o pravdepodobnej príčine tragickej smrti dlhoročného kolegu. Václav Kotek pôsobil v Divadle Járy Cimrmana aj ako manažér a hovorca.

Súvisiace články

Najčítanejšie