Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Zomrela herečka známa zo Slunce, seno, jahody či z Arabely. Nechcela pohreb, telo darovala!
Zdielať na

Zomrela herečka známa zo Slunce, seno, jahody či z Arabely. Nechcela pohreb, telo darovala!

Archívne video

Patrila medzi herečky mnohých postáv, no predsa sa jej nikdy nepodarilo získať výraznú hlavnú rolu. Ani jej život nebol žiadna idylka. Zomrela bezdetná, opustená a zatrpknutá.

Meno Alena Karešová zrejme väčšine ľudí nič nepovie. No najmä staršia generácia si pri pohľade na výraznú tvár tejto českej herečky iste spomenie.

Alena Karešová sa dožila úctyhodných 92 rokov. To však prinieslo do jej života aj smutné stránky. Prežila takmer všetkých rovesníkov, vrátane svojho druhého manžela Milana Friedla, píše portál Blesk.cz.

Časť zo seriálu 30 prípadov majora Zemana, v ktorej zažiarila Karešová:

Deti nikdy nemala a mladší kolegovia na ňu zabudli, hoci zažiarila vo vedľajších úlohách mnohých legendárnych českých filmov ako Bota jménem Melichar, Slunce, seno, jahody, Sestričky, Jak básníkům chutná život, či seriálov ako 30 prípadov majora Zemana, Malý pitaval z velkého města, My všichni školou povinní alebo Dynastie Nováků.

V kontakte s ňou ostal už len režisér Zdeněk Troška. Práve on prezradil, prečo herečka nechcela klasický pohreb. "O jej smrti ma informovala jej susedka, jedna z jej posledných kamarátok. Pohreb nebude, sama pani Karešová si ho neželala, vraj už nikoho nemá, a svoje telo venovala lekárskej fakulte," povedal o rozhodnutí zosnulej herečky režisér Troška.

Karešová pôsobila roky ako pedagogička herectva na fakulte réžie pražskej FAMU. Ona sama ale na svet filmu zanevrela. Neskrývala trpkosť pre to, že nikdy nedostala šancu na výraznú hlavnú rolu.

Súvisiace články

Najčítanejšie