Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Jasmina tesne pred príchodom syna priznala: Mám strach! Ale NIE z pôrodu
Zdielať na

Jasmina tesne pred príchodom syna priznala: Mám strach! Ale NIE z pôrodu

Archívna reportáž

Asi žiadna matka na svete nemôže povedať, že pred pôrodom nepremýšľala nad tým, ako prebehne. Že to nie je celkom prechádzka ružovou záhradou sa zhoduje väčšina mamičiek, ale rozhodne to nemusí byť ani žiadna príšerná trauma.

Nie je nič horšie, ako počúvať pred pôrodom, aká je to hrôza, ako to bolí, ako žena trpí. Nemusí to tak byť, čo potvrdzujú mnohé rodičky. Dôležité je aj psychické nastavenie ženy a práve to, aby nemala strach.

Rytmus a Jasmina tvoria vskutku idylický pár:

Jasmina tvrdí, že strach nemá. "Takú blbosť som v živote nepovedala," reaguje nahnevane na podobné reči. Ale priznáva, že predsa len úplne bez emócií k tejto dôležitej skúsenosti nepristupuje.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Dnes som sa dočítala že mám strach z porodu? takú blbosť som v živote nepovedala! Mam rešpekt obrovský myslím ze medzi tými slovami je kapanek rozdiel ale chápem dráma predáva ?‍♀️ ak však z niečoho mam strach tak sú to zubári ! Keď som iba počula tie maličké vŕtačky pretacali sa mi panenky ? ale potom som navštívila túto zúbkovu vilu @luciapitekova ?‍♀️ a zmäkla som, naozaj som do vtedy iba krútila hlavou pri vete "Ja mam takého skvelého zubára že by si zmenila názor" teraz tej vete už verím, vďaka nej viem ze takí sú. Keďže som toho názoru že zuby sú jednou z domén tváre a priznám sa ze si zuby na ľuďoch aj veľmi všímam, teda nie ze by som kontrolovala chrup každému koho spoznám ale skratka mi udru hneď do očí snažím sa aj o tie moje starať tak aby mi nerobili hanbu. Pravidelná dentálna hygiena a potom tento nový zázrak akým je neviditeľný strojček. Keď som videla aké zmeny dokáže je to úžasné! Budem k Vám ale úprimná, nedokážem ho nosiť v tehotenstve celý deň a preto ho nosím cez noc ale zmeny vidieť už po mesiaci a preto sa neviem dočkať keď naňho nabehne zodpovedne po pôrode ? konečne moje spodné zúbky nebudú akoby mal každý svoj iný životný smer, všetky ich upracem a postavím do pozoru! Zaujímalo by ma co si Vy ako prvé všimnete na tvári toho druhého? PS: ten pupek je naozaj prakticky konferenčný stolik?‍♀️

Príspevok, ktorý zdieľa Jasmina Alagič Vrbovská (@jasmina_alagic),

"Mám obrovský rešpekt, myslím, že medzi týmto slovami je kapánek rozdiel," hovorí nastávajúca mamička. A skutočne to rozdiel je, k pôrodu treba pristupovať s rešpektom, ide predsa o jeden z najdôležitejších momentov v živote ženy.

Jasmina ale predsa len strach priznala. Je to dokonca strach z lekára. Ale nie z pôrodníka, ale zo zubára! "Ak mám z niečoho strach, tak sú to zubári! Keď som iba počula tie maličké vŕtačky, pretáčali sa mi panenky," napísala s humorom Jasmina.

Teraz ale už aj ona zistila, že lekári sú rôzni a našla si zubárku, s ktorou je spokojná. A ako priznala, nejde len u dentálnu hygienu, ale rozhodla sa svoj chrup aj vylepšiť. Jasmina má strojček na zuby a bez jej priznania by o tom nikto nevedel, je totiž "neviditeľný". "Nedokážem ho nosiť v tehotenstve celý deň a preto ho nosím cez noc, ale zmeny vidieť už po mesiaci a preto sa neviem dočkať, keď naňho nabehnem zodpovedne po pôrode," priznala úprimne Jasmina, ktorá chce "upratať svoje spodné zuby", ako napísala.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie