Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Spravia z legendy homosexuála? LGBTI má dostať viac priestoru
Zdielať na

Spravia z legendy homosexuála? LGBTI má dostať viac priestoru

Archívne video Archívna reportáž

Pozná ho úplne každý. Mladého chlapca uhryzne pavúk a príbeh sa začína. Nezmení sa na škaredý hmyz, získa len jeho super schopnosti. Doteraz bolo všetko jasné, no čoskoro vraj môže prísť k najväčšiemu zvratu v príbehu o pavúčom mužovi.

Peter Parker alias Spiderman je legenda už desiatky rokov. Prvýkrát sa jeho meno objavilo v komikse už pred takmer šesťdesiatimi rokmi. No až teraz ho možno čaká zmena, s akou zrejme nikto nerátal.

Takto sa postavili celebrity pred objektívy fotoaparátov na premiére filmu Avengers: Endgame:

V každej časti sa chlapec uhryznutý pavúkom zamiloval do dievčaťa. Pusa dole hlavou je jednou z najznámejších scén. Pusy budú možno aj v ďalších častiach filmu, no možno ich už nedostane dievča.

Naposledy sa Spiderman zjavil vo filme Avengers:

Najnovší predstaviteľ Spidermana, herec Tom Holland, sa totiž pre Independent rozrečnil, že LGBTI komunita dostane v "marvelovkách" viac priestoru. "Nemali by sme sa hanbiť povedať, že to prichádza, a že v budúcnosti bude viac prominentných hrdinov patriť k LGBTI," povedal Holland.

"Svet nie je taký jednoduchý, ako biely heterosexuálny muž. Tam to nekončí a tieto filmy musia reprezentovať viac, ako len jeden typ ľudí," myslí si mladý herec.

Zatiaľ ale nie je jasné, či to bude práve jeho postava, teda Spiderman, ktorá zmení orientáciu, alebo pribudne úplne nová hviezda z komiksov. "Nemôžem hovoriť o budúcnosti tejto postavy, lebo to skutočne neviem, nie je to na mne. Ale viem dosť o budúcnosti Marvelu a v nasledujúcich rokoch budú reprezentovať mnoho rôznych ľudí," prezradil plány legendárnej spoločnosti Holland.

V skvelo hodnotenom filme Avengers: Endgame sa vôbec po prvýkrát v dejinách Marvelu objavila nenápadná scéna, v ktorej istý muž žiali nad stratou svojho partnera. Údajne to ale nebolo myslené ako niečo prevratné, proste len prirodzená súčasť života, do ktorého patria aj homosexuáli. Väčšie príbehy postáv patriacich k LGBTI zrejme ešte len prídu.

Súvisiace články

Najčítanejšie