Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Smutné priznanie hviezdy: Winnetou mi zničil život!
Zdielať na

Smutné priznanie hviezdy: Winnetou mi zničil život!

Archívne video

Bol krásny, talentovaný, z dobrej rodiny. Dostal rolu, o akej mnohí herci len snívajú. No tá sa stala pre Pierra Bricea osudnou.

Pierre Brice bol francúzsky herec a spevák, no slávnym sa stal vďaka Nemecku. Presnejšie, vďaka legendárnej filmovej sérii o náčelníkovi Apačov, múdrom a krásnom Winnetuovi.

Brice pochádzal zo starej francúzskej šľachtickej rodiny a jeho celé meno znelo Pierre Louis Baron Le Bris. Dožil sa 86 rokov, mohol byť hviezdou mnohých filmov, no bol to práve Winnetou, ktorý sa ukázal byť v jeho živote dvojsečnou zbraňou.

Nesmrteľnou sa stala aj titulná melódia z filmu:

Na jednej strane mu získal celosvetovú večnú slávu a milióny fanúšikov, na druhej strane sa pre neho stal mužom jednej úlohy. Kým pred a počas rokov, keď nakrúcal príbeh o náčelníkovi Apačov, dostával Brice aj iné roly, po smrti Winnetoua akoby uťal.

Zopár filmov ešte natočil, ale režiséri sa už obávali jeho obsadzovania do väčších úloh, predsa len, bol už pre celý svet náčelník Winnetou. Brice na svoju najväčšiu rolu spomínal s ľútosťou, píše portál blesk.cz. "Winnetou mi zničil život," vyjadril sa dokonca krátko pred smrťou v roku 2015. "Je to smutné, ale myslím to vážne. Po tretej časti som s tým mal prestať," povedal muž, ktorý sa stal vďaka náčleníkovi Apačov nesmrteľným.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie