Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Je to naozaj ona?! Známa herečka otvorene o svojej nevyliečiteľnej chorobe
Zdielať na

Je to naozaj ona?! Známa herečka otvorene o svojej nevyliečiteľnej chorobe

Zdroj: Instagram/SB

Zdravie si za peniaze niekto nekúpi. Choroba sa jednoducho nevyberá a nevyhýba sa ani hviezdam hereckého neba. Na vlastnej koži zažíva boj s nevyliečiteľným ochorením aj 46-ročná Selma Blair.

Selma Blair zverejnila svoju trpkú diagnózu v októbri 2018, no ako sama dodala, príznaky sa prejavovali už 15 rokov predtým, no ak človek nemá dosť informácií, jednoducho varovné signály prehliada.

Skleróza multiplex je chronické ochorenie centrálnej nervovej sústavy. Pri pokročilejšom štádiu je človek invalidný a presne tam je už Selma, bez paličky si na chôdzu už netrúfne. Choroba postihla aj jej hlasivky. Následkom spastickej dysfónie nie je jej hlas stabilný a počas rozprávania sa mení.

Selma ale neleží doma plačúc do vankúša, rozhodla sa robiť osvetu. Objavuje sa nielen na akciách, ktoré robí združenie, ale prispieva aj informáciami o svojom stave na Instagram.

Začiatkom mája pribudla fotka, na ktorej pôsobí naozaj veľmi vyčerpane a nezdravo. Text to potvrdil. "Tu je pravda. Cítim sa pekelne choro. Zvraciam a ešte všetky tie veci, o ktorých sa nepatrí hovoriť," napísala Selma.

Síce ďalej píše, že to zvládne, že to prejde, posledná veta je opäť plná beznádeje. "Neviem si ani predstaviť, že sa niekedy bude opäť cítiť dobre," uviedla zúfalá Selma.

Jej stavy sú následkom silných liekov. Herečka ale verí, že toto kolo zaberie. Tie predchádzajúce veľký zázrak nepriniesli. Selma má len 7-ročného synčeka, pre ktorého tu musí byť v čo najlepšom zdravotnom stave ešte veľa rokov.

Selmu Blair preslávil najmä film Veľmi nebezpečné známosti z roku 1999, ale aj Vreskot či Pravá blondína, a v neposlednom rade kultový Hellboy.

Súvisiace články

Najčítanejšie