Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kráľovské pôrody. Diana musela rodiť v termíne, princ Philip sa narodil na stole
Zdielať na

Kráľovské pôrody. Diana musela rodiť v termíne, princ Philip sa narodil na stole

Vojvoda z Edinburgu, manžel kráľovnej Alžbety II., sa narodil na kuchynskom stole v rodinnej vile v Grécku. Princezná Diana musela porodiť syna v termíne, ktorý vyhovoval princovi Charlesovi a jeho potrebám a vojvodkyni Meghan sa nesplnilo prianie porodiť prvého potomka doma.

​Vojvodkyňa Kate porodila všetky tri deti prirodzenou cestou v súkromnom krídle Lindo Wing v londýnskom Paddingtone. K dispozícii jej bol dvadsaťtričlenný tím profesionálov. 

​Tu prišiel na svet aj princ William a jeho brat Harry. 

Princ Philip, manžel kráľovnej Alžbety II., sa narodil na gréckom ostrove Korfu. Jeho matka ho porodila na kuchynskom stole v letnej rodinnej vile. Krátko po jeho narodení došlo k politickým zmenám a Philipova rodina musela krajinu opustiť. 

​Malého princa narýchlo zabalili do deky a odsťahovali ho v krabici od pomarančov. 

Jeho prvorodený syn princ Charles sa narodil v Buckinghamskom paláci.

​Dočasnú pôrodnú miestnosť vtedy urobili z Belgického salónu. Alžbeta rodila budúceho kráľa až tridsať hodín. 

​Princezná Diana rodila ako prvá z kráľovskej rodiny v pôrodnici v Paddingtone. Termín narodenia prvorodeného Williama musel byť prispôsobený otcovi.

​Nesmel sa kryť s Charlesovým hraním póla. 

​Aj druhé dieťa sa narodilo mužského pohlavia. Charles však túžil po dcére, Diana po celý čas vďaka ultrazvuku vedela, že to bude chlapec. Dostal meno Harry. Tajomstvo si nechávala až do pôrodu pre seba.

​Vojvodkyňa Meghan si priala rodiť doma. Vzhľadom na to, že dieťa prenášala viac ako týždeň, napokon porodila v londýnskej nemocnici Portland, kde sa narodili aj dcéry princa Andrewa.

Pozrite si reakciu čerstvého otecka na narodenie syna. Princ Harry neskrýval obrovské dojatie:

Najčítanejšie