Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Princ Philip sa konečne ospravedlnil za nehodu. TOTO napísal v liste
Zdielať na

Princ Philip sa konečne ospravedlnil za nehodu. TOTO napísal v liste

Archívna reportáž

Vojvoda z Edinburghu, manžel kráľovnej Alžbety II., sa ospravedlnil za autonehodu, ktorú spôsobil. Emma Fairweather, ktorá utrpela zlomeninu zápästia, pohla Buckinghamským palácom. Po verejnom vystúpení, že jej nepovedal "prepáčte", už konečne drží v ruke list s osobným ospravedlnením.

Vozidlo princa Philipa pri vjazde na hlavnú cestu zmietlo auto istou Ellie. V aute sedela aj matka dvoch detí, Emma Fairweather, ktorá pri nehode utrpela zlomeninu zápästia. 

​Zatiaľ čo sa spamätávala zo šoku z nehody, princovi priniesli domov zbrusu nové auto. 

​Dva dni po tom sadol za volant a to nepripútaný. Dostal upozornenie od polície. 

Emma márne čakala na ospravedlnenie, hoci sa ho dožadovala aj verejne. ​

Prišiel list od asistentky samotnej kráľovnej, ale to Emme nestačilo. Trvala na tom, aby sa ospravedlnil ten, kto nehodu spôsobil, teda princ Philip. 

Pred dvoma rokmi sa vojvoda stiahol z verejného života. Pozrite si archívnu reportáž:

Napokon sa dočkala. List má 181 slov a je napísaný na počítači. Oslovenie a podpis sú písané ručne. 

"Chcem, aby ste vedeli, že ma mrzí môj podiel na nehode. Išiel som tadiaľ mnohokrát, a tak presne viem, aká je tu premávka. Toho dňa ma ale osvietilo nízke a ostré slnko," stojí v liste.

Kaja sa za následky. 

"Po nehode som bol otrasený. Som nesmierne rád, že sa nikomu nič vážne nstalo. Doma som sa dozvedel, že ste utrpeli zlomeninu zápästia. Prajem vám bleskurýchle uzdravenie," končí list.

​Emma priznala dojatie. "Mnohí mi vraveli, že som náročná, keď sa dožadujem ospravedlnenia od princa. Ukázalo sa, že je schopný vľúdnych slov," uzavrela účastníčka nehody.

Súvisiace články

Najčítanejšie