Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Camilla a Charles oslávili výročie SVADBY
Zdielať na

Camilla a Charles oslávili výročie SVADBY

Archívne video

Dňa 9. apríla 2005 sa uskutočnila kráľovská svadba. Prvorodený syn kráľovnej si zobral svoju celoživotnú lásku. Od tých čias uplynulo už štrnásť rokov. Briti si postupne zvykali na ženu, ktorá odviedla princa Charlesa od princeznej Diany.

Charles a Camilla sa prvýkrát stretli, keď mal princ 23 rokov, Camilla o rok viac. Okamžite medzi nimi preskočila povestná iskra. Začali spolu randiť, ale potom Charles odišiel k námorníctvu a po jeho návrate už bola Camilla zasnúbená s Andrewom Parkerom Bowlesom.

​Kráľovská rodina aj tak nemala Camillu v hľadáčiku ako vhodnú nevestu budúceho kráľa. Ľudia sa zamilovali do krásnej a éterickej Diany Spencer.

​Tá vyhovovala štandardom Kensingtonského paláca o niečo viac. Obaja si založili rodiny, počali s partnermi deti, ale ich románik trval.

Diana si bola vedomá svojej sokyni v láske, opakovane sa pokúšala o samovraždu a trpela na bulímiu.

Najskôr občiansky, potom cirkevný

V polovici 90.tych rokoch sa obaja rozviedli a ich zakázanej láske už nič nestálo v ceste. Svadbu mali napokon až v roku 2005, osem rokov po tragickej smrti Diany. Svadba nebola obyvateľmi Británie až taká sledovaná ako jeho prvá. Obaja boli rozvedení a to bola pre cirkev obrovská prekážka. Konal sa preto najskôr občiansky obrad, až potom sa novomanželom dostalo v Kaplnke na hrade Windsor aj požehnanie anglikánskej cirkvi.

Pozrite si priložené VIDEO:

​Camilla sa stala vojvodkyňou z Cornwallu. Dnes patrí medzi najmenej obľúbených členov kráľovskej rodiny.

​Šepká sa, že rada pričuchne k alkoholu, a dokonca sa hovorí aj o tom, že ju Charles podviedol so speváčkou Barbrou Streisand. Nie tak dávno sa objavili aj správy o tom, že je smrteľne chorá a zostávajú jej posledné mesiace života.

Pozrite si druhé priložené VIDEO:

Súvisiace články

Najčítanejšie