Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Nie ste na medových týždňoch, kritizujú Briti kráľovský pár. A to nie je všetko
Zdielať na

Nie ste na medových týždňoch, kritizujú Briti kráľovský pár. A to nie je všetko

Archívna reportáž

Princ Harry a vojvodkyňa Meghan si cestu po Austrálii nesmierne užívajú a to aj vďaka ich rastúcej popularite. To sa ale nepáči daňovým poplatníkom, ktorí im vyčítajú, že kráľovská cesta ide z ich vrecka.

To, že sú manželia zamilovaní až po uši, je evidentné. Ich láska by sa dala krájať. V záplave emócií sa ale zabudlo, že pár reprezentuje Veľkú Britániu a nie samých seba. 

​Ich cesta je financovaná z daní poplatníkov. A tí si myslia, že peniaze pár vyhadzuje do vzduchu. 

"Sú ako na medových týždňoch, nemôžu sa od seba odtrhnúť. Mali by si ale uvedomiť, že zastupujú kráľovnú a kráľovskú rodinu. A mali by pracovať. Sledujeme ich len na fotkách, usmievajú sa, podávajú si ruky," myslia si niektorí. 

"Takto sa míňajú ťažko zarobené peniaze daňových poplatníkov. Mnohí z nich nemajú ani v zime na kúrenie a pre jedlo musia chodiť do potravinovej banky. Je mi z toho zle," pustili sa do páru ďalší.

​Kráľovský protokol je na to, aby nasledoval a vnášal určitý poriadok do sveta. "Akokoľvek sa na kráľovskú rodinu pozeráte, to, že sú tisíce kilometrov od domova, neznamená, že sa majú vzďaľovať aj pravidiel. To je to, čo sa od nich očakáva," píše ďalší.

Kritika je aj na strane ich príliš neformálneho správania.

​Kráľovná Alžbeta si síce plnila povinnosti ukážkovo, ale vyslúžila si nálepku bezcitnej suchárky. Ľuďom sa skrátka vyhovieť nedá.

Pozrite si pár na slávnej pláži Bondi Beach:

Súvisiace články

Najčítanejšie