Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Známy raper a starosta opäť pred súdom. Napľuli si do tváre a padla kopa nadávok
Zdielať na

Známy raper a starosta opäť pred súdom. Napľuli si do tváre a padla kopa nadávok

BRATISLAVA / Spor o parkovacie miesto pre rodiny s deťmi sa skončil ohrozovaním zbraňou. O prípade sme informovali ešte vo februári, keď nám známy umelec porozprával, ako došlo k incidentu medzi ním a starostom jednej z obcí na Záhorí. Prípad sa dostal až pred súd.

Starosta (34) a raper (30) sa takmer po štyroch mesiacoch stretli v súdnej sieni. "Následne na mňa vytiahol zbraň, strelnú, zo svojho auta a začal ma ohrozovať so zbraňou," tvrdil Roman Grigely známy ako reper Momo krátko po februárovom incidente na parkovisku jedného z Bratislavských nákupných centier. Za svojim tvrdením si stojí dodnes.

Hádka o parkovacie miesto pre rodiny sa skončila starostovým vytiahnutím pištole. Raper podal trestné oznámenie, starosta skončil na pár dní v policajnej cele. Na otázku, či mal zbraň v legálnej držbe, sa starosta odmietol vyjadriť.

Následne starostu postavili ho pred sudcu, ktorý zakrátko aj rozhodol. "Obvineného odsúdil k trestu odňatia slobody vo výmere šesť mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu 12 mesiacov a s probačným dohľadom," telefonicky informoval Pavol Adamčiak, hovorca krajského súdu v Bratislave. Lenže starosta podal odpor, a tak zo súdu putoval na slobodu. Hlavné pojednávanie sa začalo až v piatok.

Obaja zúčastnení sa snažili kamerám vyhnúť. "Je to na zázname, je to aj v mojej výpovedi, takže treba si to porovnať," povedal Andrej Pernecký, starosta obce Malé Leváre. Starostova výpoveď vyznela tak, že práve on je obeť a nie agresor. Aj on podal trestné oznámenie. Raper mu mal v hádke napľuť do tváre. To priznal aj samotný Momo, s tým, že starosta mu pľuvanec vrátil. Celé to sprevádzali vulgárne nadávky, ktoré odzneli aj v súdnej sieni. "Vyhrážanie sa so zbraňou je jednoznačne vyhrážanie sa vlastne smrťou, minimálne ťažkou ujmou na zdraví. Keď je to verejne, tak hrozí trest odňatia slobody až 3 roky," uviedla Lucia Kurilovská, expertka na trestné právo PFUK.

Viac svetla do prípadu by mohla vniesť svedkyňa, ktorá v piatok na pojednávanie neprišla, pretože jej nemal kto postrážiť dieťa. Pojednávať sa teda bude 3. septembra. Uvidíme aj kľúčový videozáznam z incidentu.

Súvisiace články

Najčítanejšie