Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Starosta už pozná trest za vyhrážanie sa raperovi so zbraňou. Odvolal sa
Zdielať na

Starosta už pozná trest za vyhrážanie sa raperovi so zbraňou. Odvolal sa

BRATISLAVA / O štvrtkovom incidente medzi reperom "Momom" a starostom obce na Záhorí, v nedeľu rozhodoval súd v takzvanom super rýchlom konaní. Mladý starosta má na krku obvinenie z nebezpečného vyhrážania. Ku konfliktu medzi nimi došlo pre parkovacie miesto.

Obvineného starostu priviezli z cely policajného zaistenia pred sudkyňu o deviatej ráno. Do rečí starostovi obce Malé Leváre veľmi nebolo. V policajnej cele si posedel takmer štyri dni a to všetko pre údajný ozbrojený konflikt o parkovacie miesto. K incidentu došlo vo štvrtok, keď chcel známy hudobník so svojou rodinou zaparkovať na mieste určenom pre rodiny s deťmi. Vtom tam ale zaparkoval aj starosta. "Som k nemu podišiel s autom a som sa ho pýtal, že či je s rodinou, lebo, že ja som, tak či mi nemôže uvolniť miesto, lebo že je všetko plné," povedal reper Roman "Momo" Girgely.

Obaja muži nakoniec skončili pri hádke, počas ktorej mal starosta podla repera vytiahnuť zbraň. Na miesto prišla polícia a starosta skončil v putách s obvinením z nebezpečného vyhrážania. Súd v nedeľu dopoludnia rozhodol. "Obvineného odsúdil k trestu odňatia slobody vo výmere 6 mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu 12 mesiacov a s probačným dohľadom," vyjadril sa Pavol Adamčiak, hovorca Krajského súdu Bratislava.
Navyše sa má poškodenému reperovi starosta aj písomne ospravedlniť. Jeho advokát však vidí incident úplne inak. "Mám dôvodne za to, že môj klient je nevinný, a že môj klient je obeťou v tomto prípade, a nie obvinený agresor," tvrdí advokát obžalovaného starostu, Miroslav Zobok.

K hádke a slovným útokom z oboch strán ale skutočne došlo. Incident so zbraňou mala zaznamenať aj priemyselná kamera v podzemnej garáži. "Dávam do vašej pozornosti pojem ' vytiahnuť na niekoho zbraň', môj klient nič také neurobil. Toto sa nestalo. Z toho kamerového záznamu nič také nevyplýva," povedal Miroslav Zobok.

Proti trestnému rozkazu sa 33-ročný starosta odvolal. Rozsudok nie je právoplatný. "Preto Okresný súd Bratislava IV. vytýčil termín hlavného pojednávania na 24. mája 2018," povedal Adamčiak. Keďže prokurátor návrh na vzatie do väzby obvineného starostu obce Malé Leváre nepodal, sudkyňa pre prípravné konanie ho v rámci lehoty prepustila na slobodu. Do reči nebolo ani jeho priateľke, ktorá ho pred súdom hodinu čakala. Ak jej priateľovi vinu na hlavnom pojednávaní preukážu, bude mu hroziť až 3-ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie