Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kráľovská svadba roka. Harry neudržal slzy, oženil sa s Meghan
Zdielať na

Kráľovská svadba roka. Harry neudržal slzy, oženil sa s Meghan

Britský princ Harry (33) si v Kaplnke svätého Juraja zobral Meghan Markle (36). Dvojica si povedala pred svadobnými hosťami ÁNO. Obaja sú od dnešného dňa nositeľmi titulu vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu. Udelila im ho kráľovná Alžbeta II.

Nevesta má na sebe prekrásne biele šaty a dlhý závoj. Sú až prekvapivo jednoduché. Zhodli sa na tom komentátori všetkých televízií, ktoré vysielajú kráľovskú svadbu.

Autorkou šiat je britská návrhárka Clare Waight Keller, ktorá vlani začala pracovať pre módnu značku Givenchy.

Nevesta má vo vlasoch diamantovú tiaru kráľovnej Márie, ktorú jej požičala súčasná panovníčka Alžbeta II. Tiaru vyrobili v Anglicku v roku 1932.

SVADBU SLEDUJEME ONLINE.

Na závoji sú zobrazené rôzne kvety zo všetkých krajín Britského spoločenstva národov. Markle sa totiž vyjadrila, že by počas obradu chcela mať so sebou všetky krajiny v spoločenstve.

​Princ Harry čakaním na nevestu pôsobil nervózne. William mu pravdepodobne dával rady na upokojenie. Z času na čas sa na seba bratia usmiali. 

Podobne tomu bolo v roku 2011, keď sa ženil William s Kate. 

"V láske je sila, nepodceňujte ju. Ak mi neveríte, spomeňte si na chvíľu, kedy ste sa do seba zamilovali," povedal novomanželom americký biskup Michael Bruce Curry. Jeho prejav bol plný emócií. Svadobní hostia sa miestami nedokázali zdržať smiechu.

Princa a bývalú herečku oddal britský arcibiskup z Cantenbury.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie