Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Veci, ktoré potrebujete vedieť, než vypukne SVADBA
Zdielať na

Veci, ktoré potrebujete vedieť, než vypukne SVADBA

Archívna reportáž

Princ Harry, mladší syn princa Charlesa a tragicky zosnulej princeznej Diany, si dnes zoberie bývalú americkú herečku Meghan Markle na hrade Windsor.

Svadobný obrad sa uskutoční v Kaplnke sv. Juraja. Kráľovský pár oddá reverend David Conner. 

Meghan by si mala obliecť šaty za 40 tisíc libier. Zaplatila ich kráľovská rodina. Navrhol ich manželský pár, ktorý vystupuje pod značkou Ralph & Russo. Z ich dielne pochádzali aj šaty, ktoré mala Meghan počas zásnub.

Beriem si Ťa, Rachel...

Pokiaľ sa niekto pri svadobnom sľube zhrozí, nemusíte si robiť starosti. Meghanino prvé krstné meno je Rachel. Aj keď ako herečka používa to druhé a pod ním ju taktiež väčšina ľudí pozná. Harry ju ale počas obradu bude oslovovať Rachel Meghan.

Beriem si Ťa, Henry...

Plné meno a titul šiesteho následníka britského trónu je Jeho kráľovská Výsosť, princ Henry Charles Albert David z Walesu, hoci ho všetci poznajú pod skrátenou podobou jeho prvého mena - Harry.

Jeho titul sa dnes zmení. Pretože kráľovná udeľuje titul vojvoda všetkým mužským členom kráľovskej rodiny, akonáhle sa oženia. Kráľovský palác už zverejnil informáciu, že z Meghan a Harryho sa stane Vojvodkyňa a vojvoda zo Sussexu.

​Svadobnú tortu pripravuje Claire Ptak, majiteľka prestížeho londýnskeho pekárstva Violet Cakes. Pár si bude pochutnávať na citrónovo-bazovej torte s maslovým krémom a čerstvými kvetmi. 

Budúcich manželov bude fotiť Alexi Lubomirski, ktorý princa a Meghan nafotil aj na ich oficiálne zásnubné fotografie. 

Po obrade sa Meghan a Harry presunú do kráľovského koča a prejdú celým Windsorom. Koč budú ťahať štyri kone. 

Pár už pred svadbou avizoval, že nechce žiadne svadobné dary. Svadobčanov požiadali, aby namiesto kupovania darov prispeli na jednu zo siedmich charitatívnych organizácií. 

Obedová recepcia sa uskutoční v St. George´s Hall, ktorú usporiada samotná kráľovná Alžbeta II. Na večernú recepciu je pozvaných približne 200 hostí. ​Odohrá sa vo Frogmore House a na starosti ju má princ Charles.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie