Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Pôjde Weinstein do basy? Polícia má dôkazy o opakovanom znásilnení
Zdielať na

Pôjde Weinstein do basy? Polícia má dôkazy o opakovanom znásilnení

Archívna reportáž

Newyorská polícia má podľa všetkého hodnoverné dôkazy o znásilnení, ktorého sa v roku 2010 dopustil filmový producent Harvey Weinstein. Vplyvného muža obvinili už v desiatkach prípadoch. Kriminalisti zhromažďujú dôkazy s cieľom vydať na Weinsteina zatykač.

Dôkazy sa opierajú o svedectvo dnes tridsaťtriročnej americkej herečky Paz de la Huerta. Tá Weinsteina obvinila v dvoch prípadoch znásilnenia. Obe sa odohrali v jej byte. Kriminalisti považujú jej svedectvo za hodnoverné. Časť z nich si už overili.

"Keby bol Weinstein v New Yorku, rovno by sme ho zatkli," povedal šéf polície. Producent sa ale nachádza v inom americkom štáte a čin sa stal sedem rokov dozadu, preto musí polícia najskôr zhromaždiť všetok materiál.

​Podľa de la Huerta došlo k prvému znásilneniu v roku 2010, kedy ju Weinstein viezol domov. Dožadoval sa drinku v jej byte. Nebola schopná sa brániť. V tom istom roku došlo aj k druhému.

​Vyšetrovanie kauzy bolo oznámené mesiac po tom, čo americké médiá zverejnili informácie o sexuálnych útokoch Harveyho Weinsteina.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie