Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kate chce porodiť tretie dieťa doma
Zdielať na

Kate chce porodiť tretie dieťa doma

Archívne video

Tehotná vojvodkyňa Kate Middleton (35) podľa zdrojov z okolia britskej kráľovskej rodiny uvažuje o pôrode svojho tretieho dieťaťa doma. Už v prípade princeznej Charlotte o tom uvažovala. Dôvodom je súkromie a pokoj od novinárov a verejnosti. Rovnako si praje, aby jej dve deti spoznali nového súrodenca iba v kruhu rodiny.

Manželka princa Williama (35) je tretíkrát tehotná. Svoje dve staršie deti, princa Georga a princeznú Charlotte, porodila v Nemocnici svätej Márie. Luxusné zdravotnícke zariadenie bolo najbezpečnejšou voľbou, keďže disponuje tým najlepším vybavením. 

Mimoriadne riskantné

Nemocnica má však svoje nedostatky. Napríklad stovky fotografov, novinárov a obrovský záujem zvedavcov, ktorým musela Kate i celá jej rodina čeliť, akonáhle vystrčila z izby nos. Niet sa čo čudovať, že by si Kate priala, aby jej deti spoznali ďalšieho súrodenca v rodinnom kruhu.

O pôrode priamo v Kensingtonskom paláci vraj uvažovala už pri Charlotte. "Vojvodkyňa vedela, že by nebolo možné, aby sa jej prvé dieťa narodilo doma, avšak pri druhom to chcela skúsiť. Lekári to ale považovali za mimoriadne riskantné," uviedol zdroj.

​Následník britského trónu sa nemohol narodiť inde než v najlepšej nemocnici. 

V prípade tretieho potomka je situácia iná. Na dieťa, ktoré sa narodí budúcu jar, nie je až taký tlak. Pomáha aj fakt, že oba pôrody prebehli bez problémov. Jedinou komplikáciou sú Katine silné nevoľnosti. Dokonca kvôli nim nebola počas prvého školského dňa odprevadiť syna Georga do školy.

Bude teda záležať na celkovom priebehu tehotenstva. V prípade krízy je nemocničné vybavenie nenahraditeľné.

Súvisiace články

Najčítanejšie