Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Z princiatka školák. Na Georga čaká šerm, balet aj luxusná biojedáleň
Zdielať na

Z princiatka školák. Na Georga čaká šerm, balet aj luxusná biojedáleň

Z budúceho kráľa Británie sa stal vo štvrtok školopovinný chlapec. Princ George (4) nastúpil do súkromnej školy. Ide o elitnú inštitúciu, kde sa snúbi tradícia s modernými prvkami. Prvorodeného syna princa Williama už od prípravky čakajú bohaté mimoškolské aktivity, ale aj lekcie pokory a láskavosti.

Počas prvého školského dňa bol so synom iba William (35), ktorý ho odprevadil do školy. Kate (35) zostala pre neutíchajúce nevoľnosti spojené s jej tretím tehotenstvom doma. 

William zaparkoval na uzavretom dvore, ostatných 560 žiakov muselo byť vo vnútri. Príchod strážil tucet uniformovaných a tajných policajtov. Fanúšikovia mali smolu. Princ im akurát zamával z auta.

Oboch privítala na dvore Helen Haslem, zástupkyňa riaditeľa pre najnižšie ročníky. "Išlo to dobre. Iba jeden rodič tu mal problém s dieťaťom. Bol som rád, že som to nebol ja," smial sa William.

​Veľa športu, zdravá strava a množstvo voľna

Georgov deň štartuje o 8:30. Učiteľ si s každým žiakom podá ruku osobne. Školský deň sa končí o 15:20. Jedna vyučovacia hodina trvá 30 či 35 minút. Okrem učiteľa je v triede vždy aj asistent. 

Deti vo veku 4 - 13 rokov majú pomerne dosť voľna. Už v polovici októbra ich čaká týždeň jesenných prázdnin. Vianočné trvajú od 14. decembra do 8. januára. Vo februári je to týždeň voľna a okolo Veľkej noci až tri týždne. V lete samozrejme celé dva mesiace.

Čítanie, písanie, matematika, telocvik, to je klasika. Avšak malí žiaci sa učia aj francúzštinu, základy informatiky, balet či dramatickú výchovu. Škola je kresťanská, ale otvorená je všetkým vieram. 

​Domáce úlohy sú až do štvrtej triedy nepovinné. Deti majú relaxovať. Avšak mimoškolských aktivít je dokopy 24. Spadá sem debatný krúžok, keramika, hudba, šport. 

V škole vládne vyvážená strava. Všetko v biokvalite, bez umelých prísad či nadbytku soli.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie