Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Posledný rozhovor. William a Harry už o smrti matky nikdy verejne neprehovoria
Zdielať na

Posledný rozhovor. William a Harry už o smrti matky nikdy verejne neprehovoria

Britská televízna stanica BBC v nedeľu odvysielala dokument s názvom Diana, 7 dní. Ten zachytáva posledné okamihy pred pohrebom kráľovnej sŕdc.

Princovia William (33) a Harry (33) si v dokumente o tragicky zosnulej princeznej zaspomínali na milovanú mamu. Podľa zdrojov z Buckinghamského paláca o jej smrti viac vyjadrovať nebudú. 

Záblesk svetla

"Ak by som mohol byť čo i len zlomkom taký človek, akým bola ona, bol by som hrdý a dúfal by som, žeby bola hrdá aj ona na mňa," povedal mladší z princov.

William zase prezradil, že v čase Dianinej smrti nedokázal pochopiť, prečo za ňou plakal celý svet, keď ju mnohí ani nepoznali.

"Spätne si však uvedomujem, čo pre všetkých znamenala a čo im dala. Bola zábleskom svetla v sivom svete," uviedol.

​Žiadne oficiality

Už vo štvrtok uplynie 20 rokov od tragickej nehody princeznej Diany v parížskom tuneli.

V stredu sa bratia stretnú s predstaviteľmi Dianou podporovaných charitatívnych organizácii a navštívia aj jej obľúbené miesta. Dňa 31. augusta však žiadne oficiálne spomienkové udalosti nechystajú. 

Dokument je od začiatku leta v poradí tretím verejným vystúpením WilliamaHarryho, v ktorom sa venujú spomienke na svoju zosnulú matku. Dokument amerického režiséra Henryho Singera zachytáva sedem dní pred pohrebom princeznej.

"Nikdy nebude pre nás dvoch ľahké hovoriť o nej. Po 20 rokoch od jej smrti je to však podľa mňa vhodný čas, aby sme si ju uctili a pripomenuli, o čo všetko sa zaslúžila. Nielen pre nás, ale aj pre svet," dodal Harry.

Súvisiace články

Najčítanejšie