Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Cigánski diabli oslávili desiate výročie na Bratislavskom hrade
Zdielať na

Cigánski diabli oslávili desiate výročie na Bratislavskom hrade

V nedeľu 27. augusta sa priestory západnej terasy Bratislavského hradu premenili na otvorenú koncertnú sálu, ktorá sa ponorila do clivých aj veselých tónov.

Diváci sa počas večera plného živelných rytmov mohli tešiť nielen na prierez hudobných žánrov v unikátnom husľovom podaní primáša Štefana Banyáka, cimbalu Ernesta Šarköziho, violončela Silvie Šarköziovej, klarinetu Zoltána Grunzu, ale aj na orchester Slovenski symfonici a Veľký cigánsky orchester, ktoré im sekundovali v harmonickom súlade.

Grandióznosť celého podujatia podtrhla veľkolepá scéna, na ktorej sa okrem samotných Cigánskych diablov, orchestra Slovenski symfonici a Veľkého cigánskeho orchestra, predstavili aj velikáni československého hudobného neba, česká spevácka diva Lucie Bílá a slovenský spevák Robo Grigorov.

Počas jediného koncertu svojho druhu na Slovensku zazneli čardáše, tanečné melódie, ale aj opera, klasika, ruské, židovské či cigánske piesne v neobvyklých hudobných kombináciách s novým imidžom, ku ktorým sa pridali aj najväčšie hity Bílej a Grigorova.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie