Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Princ William končí ako pilot. Kolegom napísal dojímavý list
Zdielať na

Princ William končí ako pilot. Kolegom napísal dojímavý list

Archívne video

Princ William (35) končí so svojím civilným zamestnaním pilota vrtuľníka záchrannej služby. Chce sa plne venovať povinnostiam, ktoré vyplývajú z jeho funkcie. Pri tej príležitosti poslal kolegom emotívny list, v ktorom spomína na tie najťažšie prípady a vyzdvihuje skvelú prácu celého tímu.

William lietal vrtuľníkom na pomoc ľuďom, ktorých postihol infarkt, i ďalším pacientom. Zamestnanie ale po dvoch rokoch opúšťa. Svoje rozhodnutie odôvodnil tým, že chce viac pomáhať kráľovnej Alžbete II. 

V otvorenom liste zložil poklonu svojim kolegom. Spomenul aj tragédie, ktorých sa osobne zúčastnil. Počas jednej služby letel k mladému mužovi, ktorý spáchal samovraždu. Od toho momentu sa spoločne s manželkou Kate a bratom Harrym začal venovať problematike duševného zdravia.

"Boli som privolaní k autonehode. Keď sme pristáli na mieste, bol som presvedčený, že nik neprežije. Vďaka lekárskemu tímu ale chlapec prežil, žiaľ, jeho strýko nie. Vtedy som boli prví na mieste nehody, všetci sme sa museli zapojiť. Bol to jeden z tých dní, kedy som si uvedomil, že to, čo robíme, má význam," napísal v liste.

Nástup mladšej generácie

Uctil si lekárov, policajtov, hasičov, ktorí denne zachraňujú životy. Bol aj svedkom operácie, ktorá sa diala priamo na mieste nešťastia. 

"Svoju leteckú uniformu zavesím na klinec, ale som nesmierne hrdý, že som mohol pracovať s tímom úžasných ľudí," uzavrel svoj list.

Svoje rozhodnutie zverejnil v čase, kedy sa Alžbeta II. a jej manžel, princ Philip, vzdávajú časti svojich kráľovských povinností v prospech mladšej generácie.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie