Oblačno
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Princ William navštívi mesto, v ktorom tragicky zahynula jeho matka
Zdielať na

Princ William navštívi mesto, v ktorom tragicky zahynula jeho matka

Následník trónu a jeho manželka v marci navštívia francúzsku metropolu. Aj napriek tomu, že William bol v Paríži veľakrát súkromne, tentokrát pôjde o prvú oficiálnu návštevu tohto mesta. V auguste uplynie 20 rokov, čo v Paríži zahynula jeho matka, princezná Diana.

Kensingtonský palác potvrdil, že vojvoda a vojvodkyňa navštívia 17. marca Paríž. Pôjde o dvojdňovú návštevu mesta. Čaká ich množstvo oficialít a stretnutí, vrátane slávnostnej večere v rezidencii britského veľvyslanca.

Princ William bol v Paríži od smrti matky niekoľkokrát súkromne. Princezná Diana zahynula 31. augusta 1997 pri tragickej autonehode. William mal v tom čase 15 rokov. S bratom Harrym nedávno oznámili, že pomôžu vyzbierať peniaze na sochu Diany, ktorá bude umiestnená na verejnej záhrade Kensingtonského paláca.

​Francúzsko nie je jedinou európskou krajinou, kde sa najbližšie William s Kate chystajú. Čaká ich aj cesta do Nemecka a Poľska. Zatiaľ nie je jasné, či ich na cestách budú sprevádzať aj ich dve deti, princ George a princezná Charlotte. 

Súvisiace články

Najčítanejšie