Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Princovia si uctia zosnulú matku. Lady Di postavia sochu
Zdielať na

Princovia si uctia zosnulú matku. Lady Di postavia sochu

Britský princ William a jeho mladší brat, princ Harry, objednali sochu na počesť svojej tragicky zosnulej matky, princeznej Diany (†36). Tá pred dvadsiatimi rokmi zomrela pri autonehode v Paríži. Socha bude stáť pred oficiálnym bydliskom princov, Kensingtonským palácom.

"Od smrti našej matky prešlo už 20 rokov. Nastal pravý čas uctiť si jej pozitívny vplyv na Spojené kráľovstvo aj celý svet sochou," napísal prvorodený syn princeznej Diany William (34). 

Mama nadosah

Princezná Diana, prvá manželka princa Charlesa, prišla o život spoločne so svojím partnerom, miliardárom Dodim al-Fayedom, v parížskom tuneli pri autonehode 31. augusta 1997. William mal v tom čase 15 a Harry 12 rokov.

Princovia sa rozhodli založiť komisiu, ktorá odporučí sochára a zozbiera súkromné peniaze na zaplatenie sochy. Tá bude mať svoje čestné miesto vo verejnej záhrade pri Kensingtonskom paláci v Londýne.

Koniec práce pilota

Prvý stály pamätník princeznej Diany, ktorou je viac ako 200 metrov vysoká fontána, stojí od roku 2004 v Hyde Parku v Londýne.

​William začiatkom tohto mesiaca oznámil, že sa s manželkou Kate a deťmi Georgeom a Charlotte presťahujú tento rok zo súčasného domova vo východnom Anglicku do Kensingtonského paláca. Princ sa čoskoro vzdá povolania pilota záchranného vrtuľníka a bude sa naplno venovať kráľovským povinnostiam.

Súvisiace články

Najčítanejšie