Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Princ Harry prehovoril o smrti svojej matky. Zostalo po nej prázdno...
Zdielať na

Princ Harry prehovoril o smrti svojej matky. Zostalo po nej prázdno...

Princ Harry, ktorý je piatym následníkom britského trónu, mal len 12 rokov, keď v Paríži tragicky zahynula jeho matka princezná Diana. Ako ale teraz povedal v rozhovore pre časopis People, smrť Diany stále veľmi emocionálne ovplyvňuje jeho život.

"Keď v roku 1997 zomrela, zostala tam pre mňa diera," spomína princ Harry.

"Všetko, čo chcem urobiť, je, aby bolo vidieť, ako som na moju matku stále neuveriteľne pyšný. Keď zomrela, zostala tam pre nás i obrovské množstvo ľudí po celom svete diera. Chcem, podobne ako brat William, po zvyšok života vyplňovať tú prázdnotu tým, že budeme robiť aj to, čo by robila ona," povedal Harry v interview, ktoré sa objavia v časopise People.

Najprv škandály, potom charita

Harry, ktorého v minulosti preslávili aj niekoľké škandály, sa chce po vzore svojej matky venovať predovšetkým charitatívnej činnosti. "Viem, že veľa z mojej matky je vo mne, preto robím veľa vecí, ktoré by asi robila aj ona," hovorí princ.

V poslednej dobe sa Harry skutočne viac ukazuje na rôznych charitatívnych a humanitárnych akciách po celom svete, často vystupuje so svojím bratom Williamom. Stretli sa nedávno v Londýne napríklad s americkým prezidentom Barackom Obamom a jeho manželkou.

Isifa


U Britov si niektoré trapasy, kedy sa napríklad opil či tancoval nahý, "vyžehlil" Harry aj tým, že dvakrát slúžil ako vojak vo vojne v Afganistane. Podľa jeho spolubojovníkov v armáde fungoval ako každý iný vojak.

Princ Harry naozaj kráča v šľapajách svojej matky. V Nepále sa hral s miestnymi deťmi, pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie