Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Davy šaleli! Princ Harry sa lúčil s Austráliou
Zdielať na

Davy šaleli! Princ Harry sa lúčil s Austráliou

Davy austrálskych priaznivcov, z veľkej časti mladých obdivovateliek, sa vo štvrtok prišli pred známu budovy opery v Sydney rozlúčiť s britským princom Harrym, ktorý končí pôsobenie v austrálskej armáde. Počas neho si stihol vyskúšať pôsobenie v rôznych jednotkách v niekoľkých austrálskych mestách a na rôznych pozíciách.

Tridsaťročný veterán z dvoch misií v Afganistane sa vo štvrtok najprv pred stovkami divákov zúčastnil menšieho vojenského cvičenia v sydneyskom prístave a potom pozdravil divákov, s ktorými si potriasol rukou, fotil sa s nimi a od jedného dievčaťa sa nechal pobozkať na tvár.

"Bolo to fantastické," stručne opísal svoj austrálsky mesiac. "Je vážne skvelé mať šancu porozprávať sa s ľuďmi," usmieval sa princ, ktorý sa po narodení svojej netere Charlotte stal piatym nástupníkom na britský trón.

SITA

Kapitán Harry

Počas štyroch týždňov v austrálskej armáde vystriedal kapitán Harry Wales posádky v Darwine, Perthe či Sydney, vyskúšal si tréning na leteckom simulátore, techniky prežitia v divočine, navštívil domorodú komunitu alebo si zahral austrálsky futbal na vozíku s vážne zranenými vojakmi.

SITA

Na záver svojho pôsobenia v Austrálii sa vo štvrtok stretne s britským vojakom, ktorý počas misie v Afganistane prišiel o obe nohy a v Sydney podstúpil špeciálnu procedúru umožňujúcu zhotovenie oboch protéz.

Princ sa následne chystá na týždňovú návštevu Nového Zélandu.

Davy šaleli, keď pred ne predstúpil princ Harry, pozrite si video:

Súvisiace články

Najčítanejšie