Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Ivanka Trump, jedna z najvplyvnejších žien sveta
Zdielať na

Ivanka Trump, jedna z najvplyvnejších žien sveta

Melania Trump, manželka nového amerického prezidenta, zostane do leta v New Yorku so synom Barronom, ktorý dokončí školský rok. V Bielom dome vo Washingtone bude preto úlohu prvej dámy plniť Ivanka Trump (35), dcéra Donalda Trumpa a Češky Ivany Zelníčkovej. Na otca má taký vplyv, že ju médiá označili za jednu z najvplyvnejších žien USA a celého sveta.

Ivanka má na svojho otca tradične z celej rodiny najväčší vplyv. Veľmi aktívne mu pomáhala a radila v kampani, až sa v niektorých médiách začali objavovať správy, že práve ona by mohla byť v budúcnosti prezidentkou. Má dokonalý prejav, ktorý dokáže zapôsobiť ako na mužov, tak aj na ženy. 

Návšteva DiCapria

Je aktívna v oblastiach, ktoré Trump doteraz ignoroval. Napríklad podporuje dobré projekty ekológie. V decembri priviedla k svojmu otcovi hollywoodskeho herca Leonarda DiCapria a predstavila mu jeho film o ochrane životného prostredia. Prezident po stretnutí s hviezdou oznámil, že ak budú projekty súvisiace s obnoviteľnými zdrojmi energie prinášať pracovné miesta, rád ich podporí. 

​Trumpova dcéra bola členkou šestnásťčlenného tímu nového prezidenta, ktorý od volieb pripravoval zmenu vlády. Hovorila priamo do zostavovania kabinetu, ktorý ovplyvňuje celý svet.

Obamova susedka

Ivanka sa kvôli práci vo Washingtone vzdala miesta viceprezidentky v Trump Organization, aby nebola v strete záujmov. S celou rodinou sa presťahuje do hlavného mesta, kde kúpila dom vo štvrti Kalorama. Bude susedkou Baracka Obamu. 

Vplyv bývalej podnikateľky, modelky a televíznej hviezdy, bude posilnený tým, že jej manžel, Jared Kushner, sa stal šéfom poradcov v Bielom dome. Kvôli mužovi, ktorý pochádza zo silne veriacej židovskej rodiny, konvertovala v roku 2009 na judaizmus. 

Rodičia Ivanky sa rozviedli, keď mala jedenásť rokov. S matkou Ivanou, ktorá sa narodila v Zlíne, má veľmi silný vzťah. Na rozdiel od svojho brata Donalda ale nehovorí po česky. Udržiava pravidelný kontakt s babičkou Marií, ktorá trávi veľa času v New Yorku. 

https://www.instagram.com/p/BPbdvEwgF5m/?taken-by=ivankatrump

Ivanka bola vždy hviezdou sveta celebrít predovšetkým v New Yorku. Jej priateľkou je napríklad dedička hotelového impéria Paris Hilton, alebo dcéra exstarostu New Yorku, Georgina Bloomberg. Dlhé roky sa priatelí s Chelsea Clinton, ktorej matka kandidovala proti jej otcovi. Je aktívna na sociálnych sieťach.

https://www.instagram.com/p/BOd0srcADSc/?taken-by=ivankatrump

Súvisiace články

Najčítanejšie