Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Keanu Reeves, exotický krásavec s neľahkým osudom
Zdielať na

Keanu Reeves, exotický krásavec s neľahkým osudom

Keanu Reeves, jeden z najobľúbenejších hercov v Hollywoode a miláčik internetových komunít, to v živote vôbec nemal ľahké. Len rok po tom, čo sa mu narodila mŕtva dcérka, prišiel aj o svoju milovanú priateľku Jennifer pri autonehode. Smrť si našla aj jeho najbližšieho priateľa. Keanu sa po tomto všetkom vyjadril pre média, že "bolesť mení svoju podobu, ale nikdy sa nekončí."

Keanu Charles Reeves sa narodil 2. septembra 1964 v libanonskom Bejrúte. Dostal havajské meno, ktoré znamená Chladný vánok nad horami. V jeho prvých filmoch si producent myslel, že ide o veľmi výstredné a exotické meno. Uvádzali ho ako K.C.Reeves, Norman Kreeves alebo Chuck Spadina.

Mimoriadne zodpovedný

Je známy tým, že o peniaze mu naozaj nejde. Vo filme Replacements sa vzdal 90% honoráru a vo filme Diablov advokát sa vzdal dvoch miliónov na úkor hercov ako Gene Hackman a Al Pacino. Dokonca venoval 50 miliónov zo svojich 70 miliónov na špeciálne efekty vo filme Matrix. Na otázky ohľadom tohto rozhodnutia odpovedal: "Peniaze sú tá posledná vec, o ktorej premýšľam. Z toho, čo som doteraz zarobil, dokážem žiť niekoľko ďalších storočí."

Kvôli filmu Matrix sa naučil viac ako 200 pohybov z rôznych bojových umení. Stal sa osobným opatrovateľom svojej sestry po tom, čo jej diagnostikovali leukémiu. Sám daroval milióny dolárov na výskum rakoviny.

Veľmi rád využíva verejnú dopravu a najmä metro. A rád uvoľní miesto, ak je to potrebné.

Kvôli účinkovaniu vo filme Diablov advokát sa Keanu stretával s obhajcami trestných činov v New Yorku.

Pohnutý osud

Na otázku, čo je pre neho šťastie odpovedal: "Ležanie v posteli s mojou milenkou, bicyklovanie, športovanie, šťastné chvíle s mojimi priateľmi, učenie sa, zem, piesok, stretávanie starých priateľov, rodiny, známych s vínom a dobrým jedlom. Som rád na púšti, rád objavujem nezvyčajné miesta v prírode..."

Trpí nyktofóbiou – má strach z tmy.

Predtým ako hral vo filmoch, brúsil korčule, alebo predával cestoviny v Toronte.

Vie sa, že svoj voľný čas venuje aj takým veciam ako sú debaty s bezdomovcami. Zatiaľ čo iné celebrity darujú charite milióny a musia to mať nafotené, Keanu sa vyberie stráviť deň do ulíc.

V decembri 1999 porodila jeho priateľka Jennifer Syme mŕtve dievčatko, ktoré malo dostať meno Ava Archer Syme Reeves. V apríli 2001 Jennifer zahynula pri autonehode. Reeves ju pochoval vedľa ich mŕtvej dcérky na losangeleskom cintoríne Westwood Village Memorial Park.

Po fotke "Smutný Keanu" sa internetom začala šíriť fáma, že je na tom herec naozaj zle. Jeho meme sa stalo virálnym a dopĺňalo sa do rôznych fotografií. Keanu sa o k tomu vyjadril, že vtedy sa aj prvýkrát dozvedel, čo to vlastne meme znamená. Komunita 4chan sa dokonca rozhodla, že 15. júna bude deň, kedy herca rozveselia. Ľudia mu začali posielať darčeky.

Je jedným z najviac sčítaných hercov. Novinár ho raz požiadal nech ho vezme na svoje obľúbené miesto a tak šli do kníhkupectva. Mimochodom je dyslektik.

Súvisiace články

Najčítanejšie