Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Inaugurácia Donalda Trumpa: Tieto celebrity odmietli vystúpiť
Zdielať na

Inaugurácia Donalda Trumpa: Tieto celebrity odmietli vystúpiť

Organizátori inauguračného ceremoniálu, ktorým bude 20. januára uvedený do Bieleho domu Donald Trump, zverejnili predbežný zoznam celebrít, ktorých účasť sa očakáva. Pozvaní umelci vystúpia v predvečer inaugurácie na priestranstve pri Lincolnovom pamätníku vo Washingtonu. Ich zoznam je ale veľmi skromný, niektoré celebrity vystúpiť odmietli.

Hlavnými účwstníkmi slávnostného večera budú country spevák Toby Keith, speváčka Jennifer Holiday a rockové skupiny 3 Doors Down, The Piano Guys, Lee Greenwood a RaviDrums. Na pódiu sa rovnako objaví aj americký oscarový herec Jon Voight. Očakáva sa, že k zhromaždeným prehovorí aj budúci prezident. 

Skromný zoznam 

Zoznam celebrít je ale skromnejší ako v prípace inaugurácie Baracka Obamu v roku 2009. Vtedy prišlo prvé afroamerickému prezidetnovi gratulovať množstvo celebrít. Napríklad skupina U2, rocker Jon Bon Jovi, Shakira, Beyoncé, Bruce Springsteen alebo legenda americkej kultúry Stevie Wonder. Prišli aj herci Denzel Washington či Tom Hanks. 

Trumpo sa od počiatku volebnej kampane stretíával s nepriazňoun liberálnej umeleckej scény a mnohí účasť na inaugurácii odmietli. Oslovili mimo iných aj skupinu Beach Boys, nepríde ani taliansky tenor Andrea Bocelli. Britská speváčka Revecca Ferguson si dala podmienku, že zaspieva protirasistickú pieseň Strange Fruit. Odmietli ju a nepríde. Na inaugurácii budú chýbať aj pozvaný Elton John, Celine Dion či kanadský skladateľ a textár David Foster. 

Za začiatok "kultúrnej vojny" s Trumpom označil dnes denník The Los Angeles Times nedávne prehlásenie herečky Meryl Streep pri odovzdávaní Zlatých glóbusov, kedy sa pred zrakmi miliónmi televíznych divákov od budúceho prezidenta dištancovala. Jej prehlásedenie potom podporil aj George Clooney a niekoľko ďalších amerických umelcov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie